Doğan Cüceloğlu
Çocuğunuz bir kez çocukluk yaşayacak; bu dönemi onunla doya doya yaşayın. Bir anne, bana yolladığı mektupta şöyle diyor: “Çok yorgun ve sorumlulukların altında ezilmiş hissediyorum. Annem kendi dönemlerinde böyle bir yılgınlık hissetmediklerini, bu kadar sabırsız ve öfkeli olmadıklarını, bizi seyrederken bile yorulduğunu söylüyor.” Bir başkası da şöyle yazmış: “Otuz yaşında yaklaşık 4,5 ay sonra baba olacak bir baba adayıyım. Bugüne kadar geçen süre içinde baba olacağım düşüncesi üzerinde çok durmadığım için birçok şeyin farkında değildim. Ancak bugün bu düşünce üzerinde ilk adımımı attım ve daha ilk adımımda büyük bir eksik ile yola çıktığımı fark ettim. Bu sanki kutuplara keşfe giden kâşifin yanında soğuktan koruyucu kıyafetlerini almaması gibi bir hisse benziyor.” Yetişen her yeni kuşakla birlikte, onları yetiştiren anne ve babalardan da beklentiler artıyor. Toplumun gelişmesi için öncelikle ailede demokratik bir yapı kurulması şart. Bunun yolu da, anne ve babaların geçmişten gelen korku kültürü kalıplarından kurtulmaları ve onur eşitliğine inanan sağlıklı gelişmiş bireyler yetiştirmeleri... Geliştiren Anne-Baba olmak için kendinizi ve çocuğunuzu tanımanız, beklentilerinizi, niyetinizi keşfetmeniz; değerlerinizi ve aile ilişkinizi sağlıklı tutmanız önemli. Bilen, anlayan, seven gözlerle yaşama bakmak kendi elinizde… Güler yüzlü, sakin, güvenen, hayata, ailesine şükür duygusu içinde bakan bir anne, bir baba olmak çocuklarınıza verebileceğiniz en büyük armağandır. Çocuklar böyle bir armağanı hak ediyorlar. - Doğan Cüceloğlu
Yazar:
Doğan Cüceloğlu
Tahmini Okuma Süresi: 5 sa. 26 dk.Sayfa Sayısı: 192Basım Tarihi: Ekim 2021Yayınevi: Remzi Yayınevi
ISBN: 9789751417480Ülke: TürkiyeDil: TürkçeFormat: Karton kapak

Tümünü Gör
8/10 puan verdi
Doğan Cüceloğlunun okuduğum ilk kitabı , çok keyif alarak okudum ve okuduķça farkındalığımın artmasını sağladı. Çocuk yetiştirirken doğru bildiğimiz yanlışları görmemizi sağlayan , akıcı ,her şeyin başının sevgi olduğu gerçeğini üstüne basa basa anlatan bir başucu kitabı.. Her sayfasında üstünü çizdiğim satırların çok olduğu eğitici bir kitap . Herkese tavsiye ederim ..Doğan Hocam kalemine sağlık ...
10/10 puan verdi
Gelişen Anne Baba
Her yetişkin bireyin okuması ve hayatına yansıtması gereken bir kitap. Bana göre bu kitabın başka bir ismi olacaksa gelişen anne baba olmalı. Çünkü öncelikle bizim kendimizi yetiştirmemiz gerekiyor. Yanmadan, yakamazsın. Etrafını aydınlatmak istiyorsan mum gibi yanıp, erimesini bileceksin. Uzun lafın kısası, okunup tavsiye edilebilicek güzel bir kitap.
8/10 puan verdi
Annelerin-babaların, anne-baba adaylarının okuduğunda olumlu bilgiler öğrenip, yeni bakış açıları kazanacağı faydalı bir kitap. İfade edilen kavramların hepsine uygulanır demek fazla iyimser olur, doğru sanarak yanlış yaptığımız kavramları törpülemek için okunabilir.
Geliştiren Anne-BabaDoğan Cüceloğlu · Remzi Yayınevi · 20217,7bin okunma
100 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.