İlahiler

Gitanjali

Rabindranath Tagore
Bu hayat dünyasının temasiyle, uzuvlarımın muhteşem kılındığını hissetmekteyim. Ve nefsime itimadım, şu anda kanımda rakseden asırların kalb atışından gelmektedir.
Yüzünü görmesem gönlümün ne rahatı ne huzuru kalır; işim sahilsiz bir çalışma deryasında ucu bulunmaz bir didinme olur.
Sayfa 11 - Dergah Yayınları P.K. 1240
Düşünce
📚🔔 Tatil zili çaldı! Bir yıl boyunca verilen emeklerin ardından şimdi dinlenme, keşfetme ve yeni maceralara atılma zamanı. 🌞 Bu yaz bol kahkahalı, bol anılı ve elbette bol kitaplı geçsin. Tüm öğrencilere keyifli tatiller diliyoruz! 💙📖
Aklın korkusuz, başın dik tutulduğu, Bilginin hudutsuz olduğu, Dünyanın, dar ailevi duvarlarla parçalanmadığı, Sözlerin hakikatin derinliğinden geldiği; Yorulmak bilmeyen mücadelenin kollarını mükemmelliğe uzattığı, Aklım temiz akıntısının, ölü alışkanlığın korkunç çölünde yolunu kaybetmediği; Senin, aklı daim gelişen düşünce ve harekete yönelttiğin; O hürriyet cennetine Vatanımı uyandır.
Ey kendini kendi omuzlarında taşımaya çabalayan çılgın. Ey kendi kapısında dilenmeye gelen dilenci. Bütün dertlerini o herşeye tahammülü olana bırak ve asla pişmanlıkla gözün arkada kalmasın. Arzun, nefesiyle dokunduğu lâmbanın ışığını anında söndürür o ilâhî değildir onun kirli ellerinden gelen ihsanları alma. Sadece ilâhî aşkın ihsanını kabul et.
Sayfa 15 - Dergah Yayınları P.K.1240
Düşünce
Gece, kara bir taş kadar kara. Saatlerini karanlıkta boşa geçirme. Aşk lambasını canına tutuştur.
Sayfa 37·Kitabı okudu