Gizli Ritüeller kitabını yeni ay olacağını bilmeden aldım raftan.Tüm gün okudum, akşam gün batarken yeni ay da tam karşımda beliriverdi. Yeni Ay ile birlikte kendi karanlığımı keşfettim.Kitabın içindeki ritüellerden biri yeni ay ritüeli beni çağırdı adeta. Mumun titrek alevinde niyetlerimi fısıldadım evrene, Semiha Alp’in “Gizli Ritüeller”i elimdeydi; her sayfa bir kapı, her ritüel bir davet gibi…
Bu kitap bana kadim dünyanın kapılarını açtı; doğanın, yıldızların ve enerjinin gizli fısıltılarını hissettim. Her ritüel bir çağrı, her niyet bir başlangıç. Özellikle Yeni Ay ritüeli… Enerjimi temizledim ve mumun ışığında niyetlerimi söyledim. O anda evrenin içimde yankılanmasını hissettim; her niyet, her düşünce, bir dönüşümün tohumuydu.
Bu kitap sadece bir rehber değil; ruhumu dürten, bana kendi ışığımı hatırlatan bir manifesto. Her ritüel, hayatın akışını fark etmemi, enerjimi bilinçle yönlendirmemi sağladı. Aşk, bereket ve sağlık için değil; kendi varlığımla barışmak, içimdeki enerjiyi fark etmek ve evrenle dans etmek için yazılmış.
Dr. Semiha Alp, Almanya’da dünyaya gelmiştir. Spiritüel yetenekleri olan disiplinli bir annenin ve maceraperest bir babanın ilk çocuğu olarak büyümüştür. Küçük yaşlardan itibaren doğa, astroloji ve kadim öğretilere ilgi duymaya başlamıştır.Yükseköğrenimini Türkiye’de tamamlayan Semiha Alp, uzun yıllar Almanya’da yaşamış; farklı kültürleri ve spiritüel pratikleri derinlemesine inceleyerek kişisel ve profesyonel gelişimini şekillendirmiştir.
Astroloji, tarot ve spiritüel rehberlik alanlarında eğitimler veren Semiha Alp, kadim bilgileri modern yaşamla harmanlayarak çeşitli kitaplar kaleme almıştır. Bu kitaplar, astroloji ve spiritüel pratikleri derinlemesine inceleyen, uygulamalı bilgiler sunan eserlerdir.Gizli Ritüeller benim için bir rehber,