Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Göç Psikolojisi

Meral Gezici Yalçın

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Ait olma, oldukça önemli bir ihtiyaçtır. İnsanlar sosyal bağlar elde etmek için harcadıkları çaba kadar bu bağların çözülmesini engellemek için de çaba sarf etmektedir; Geçici olacağını bilseler bile sahip oldukları sosyal bağların kopmasına karşı direnmektedir.
mantıklı:(
Çünkü, önyargılar, gruplar arasındaki statü farklarını meşrulaştıran ideolojilerin benimsenmesi sonucunda ortaya çıkmaktadır.
Reklam
Dışlanmakı kim ister:)
İnsan, sosyal olarak reddedilme tehlikesini çok hızlı bir şekilde tespit edebilen ve böylece gerekli önlemleri alabilen bir mekanizmaya sahiptir. ...Kısaca ait olma ihtiyacı, iyi bir grup üyesi olma yönündeki davranışları cesaretlendirmektedir.
Algı yaratılır, insanlar da yönetilir:((
İltica edenler, daha iyi bir gelecek için evini terk eden kahramanlar olarak değil, ülkesinde kalıp ailesini geçindiremeyen vatan hainleri olarak algılanmaktadır...
neden olumlu tepkiler, çünkü erkek egemenin ekmeğine yağ sürmek:DD
geleneksel rollerin dışına çıkan kadınlar(liderlik gibi) olumsuz tepkilere maruz kalırken statünün devamını sağlayan davranışlar sergileyen kadınlar olumlu tepkiler ile karşılaşmaktadır.
İnsancıkız:)
Kabul görmemek, reddedilmek, dışlanmak, kırıcı ve üzücü olduğundan, başkalarının bizi sevmesi, kabul etmesi, saygı duyması ve bağlanması için gerekli olan şeyleri söylemeyi ve yapmayı öğrenmekteyiz.
Reklam
Bütün yolculuk boyunca hasret ayrılmadı benden gölgem gibi demiyorum çünkühasret yanımdaydı zifiri karanlıkta da. Ellerim ayaklarım gibi de değil uykudayken yitirirsin elini ayağını ben hasreti uykuda da yitirmiyordum. Bütün yolculuk boyunca hasret ayrılmadı benden açlıktı, susuzluktu demiyorum sıcakta soğuğu, soğukta sıcağı aramak gibi de değil giderilmesi imkânsız bir şey ne sevinç ne keder şehirlerle bulutlarla türkülerle de ilgisiz içimdeydi dışımdaydı. Bütün yolculuk boyunca hasret ayrılmadı benden zaten elimde ne kaldı bu yolculuktan hasretten gayrı. |Nazım Hikmet Ran
100 öğeden 11 ile 20 arasındakiler gösteriliyor.