“Söz uçar yazı kalır” der atalarımız ama artık “söz de uçtu görsel olan kaldı” demenin zamanı çoktan gelip geçiyor. Günümüz teknoloji ve sosyal medya anlayışı doğrultusunda şekil alan toplum artık yönünü belirlerken pusulasını daha çok görsel imgelere göre belirliyor. İhtiyaçlarını karşılarken görsel imgelerin bolca yer aldığı ayrıntılı çekimlerin yapıldığı alışveriş uygulamalarını tercih ediyor, görsel öğelerin bolca yer aldığı sosyal medya hesaplarına rağbet gösteriyor, maddi kazanç sağlamak için uzaktan etkileşimin mümkün olduğu sistemler ile görsel öğelerden faydalanılıyor.
Hal böyle iken Avrupa’da gelişmekte olan Görsel Kültür çalışmaları çok kısa sürede ülkemizde de yaygınlık göstereceğini tahmin ediyoruz. Bu yüzden interdisiplin olan anabilim dalımız dünün, bugünün ve geleceğin hayatımızdaki yerinden dolayı şüphesiz en faydalı çalışmaların yapılacağı alan olacaktır. Tüm bunlar göz önünde bulundurulduğunda “Görsel Kültür Nedir?” sorusu daha da önem kazanmaktadır. Bu soruyu netleştireceğimiz bu çalışmamızda görsel kültürün ne olduğunu kavrayacağız.