Halo #8 (The Forerunner Saga 1)

Halo: Cryptum

Gallery Books
9781982111755
İngilizce

Greg BearYazar · 2 kitap
Amerikalı bir bilim kurgu ve popüler edebiyat yazarıydı. Eserleri galaktik çatışma, yapay evrenler, bilinç ve kültürel uygulamalar ile hızlandırılmış evrim temalarını ele almıştır. Halo Dizisi'nin aktivasyonundan önce ve Flood ile olan savaşları öncesinde ve sırasında Forerunner uygarlığını konu alan Forerunner Saga üçlemesi romanlarıyla tanınır. Bear, Kaliforniya'nın San Diego şehrinde doğdu. 1968'den 1973'e kadar San Diego Eyalet Üniversitesi'nde okudu ve burada lisans derecesi aldı. İki çocuğu var ve şu anda eşi Astrid Anderson ile Washington, Seattle dışında yaşıyor. Genellikle sert bilim kurgu yazarı olarak sınıflandırılan Bear, eserlerinde bilimsel ayrıntılara büyük önem vermesiyle tanınır ve çağdaş bilim ve kültürün önemli sorularını kurgusal çözümlerle ele alır. Temaları genellikle geniş ve soyuttur; bunlardan biri de gerçekliğin gözlemcilerin bir fonksiyonu olmasıdır. Ayrıca bilim kurguda nanoteknolojiyi ilk tanımlayan yazar olarak da kabul edilir. Garip bir hastalık tarafından tetiklenen hızlandırılmış evrimi konu alan daha yeni eserlerinden bazıları, ilgili bilim alanlarının bilinen gerçeklerine sıkı sıkıya bağlı kalmaktadır. Bear , The Way serisi , The Forge of God ve Darwin serisi gibi birçok beğenilen özgün roman ve seriye imza atmıştır. Ayrıca The Foundation Serisi , Man-Kzin Wars , Star Wars ve Star Trek gibi yerleşik seriler ve franchise'larda geçen birçok roman da yazmıştır. Bilim kurgu dalında beş Nebula ödülü ve iki Hugo ödülü de dahil olmak üzere birçok ödüle layık görülmüştür . Bear'ın eserlerinin çoğu bilim kurgu olsa da, fantastik ve korku öykülerinin yanı sıra bilim kurgu ve fantastik unsurları birleştiren eserler de yazmıştır.