O'nun Benimle Bir Derdi Var

Hasan Gürkan Işık
Ocak 2026
Play Kitaplar
E-kitap

O'nun benimle bir derdi var.
Puan vermedi
Bazı kitaplar vardır; sayfalarını çevirdikçe sadece bir hikâye okumazsınız, bir insanın iç dünyasına tanık olursunuz. Hasan Gürkan Işık’ın Hissiz adlı romanı tam olarak böyle bir kitap. Romanın merkezinde Kudret Tuna var. Hayatın içinde savrulan, geçmişinin yaralarıyla yaşayan, aidiyet duygusunu sürekli sorgulayan bir karakter. Hikâye ilk sayfalardan itibaren okuru yakalıyor çünkü Kudret’in yaşadığı kırılmalar çok tanıdık: aile, yalnızlık, geçmişle yüzleşme ve insanın kendisiyle verdiği mücadele. Kitabın en etkileyici taraflarından biri, karakterlerin kusursuz olmaması. Her biri kırık, yaralı ve gerçek. Özellikle Kudret’in geçmişini öğrenmesiyle başlayan olaylar zinciri, insanın “Ben kimim?” sorusunu ne kadar derinden hissedebileceğini gösteriyor. Bu noktada roman sadece bir hikâye anlatmıyor; okuru kendi hayatıyla yüzleşmeye davet ediyor. Yazarın dili oldukça akıcı. Sayfalar ilerledikçe karakterlerin ruh hâli adeta okurun içine işliyor. Bazı sahneler var ki, insan okurken durup düşünmeden edemiyor. Özellikle yalnızlık, aidiyet ve sevgi üzerine yapılan sorgulamalar kitabın en güçlü tarafı. Kudret ile Atiye arasındaki ilişki ise romanın en duygusal damarlarından biri. Dostluk ile aşk arasında sıkışmış, yılların getirdiği karmaşık duygularla örülü bu ilişki, hikâyeye hem sıcaklık hem de derin bir hüzün katıyor. Hissiz, aslında tek bir sorunun etrafında dolaşıyor: İnsan gerçekten geçmişinden kaçabilir mi, yoksa o geçmiş bir gün mutlaka kapısını çalar mı? Bu romanı bitirdiğinizde sadece bir karakteri değil, belki de kendinizden bir parçayı düşünürken buluyorsunuz. Çünkü bazı hikâyeler yalnızca okunmaz; insanın içinde bir yere dokunur. Kısacası Hissiz, yalnızlık, aidiyet, sevgi ve insanın kendi içindeki savaşını anlatan güçlü bir roman. Okurken bazen öfkelenecek,
HissizHasan Gürkan Işık · Play Kitaplar · 20261 okunma