İstanbul Üniversitesi Türk Di li ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. Pedegoji ve Psikoloji sertifi-kaları aldı. Yüksek lisansını Yeni Türk Edebiyatı dalında yaptı. İleti-şim uzmanlık eğitimi aldı. Yurt içinde ve yurt dışında workshop ve eğitim seminerlerine katıldı. İtalyan Eğitim Bakanlığı’nın “Başarı Bursu”nu kazanarak, Università per Stranieri di Perugia, Perugia’da eğitim aldı.
Kişisel Gelişim Uzmanı olarak eğitim seminerleri veri-yor, yönetici danışmanlığı yapıyor. İstanbul Teknik Üni-versitesi’nde, Türk Dili Öğretim Görevlisi olarak, Dil ve İn-kılap Tarihi Bölümünden emekli oldu. Doğu Akdeniz Üni-versitesi’nde, Eğitim Fakultesi'nde, Yakın Doğu Üniversi- tesinde, Edebiyat Fakultesi'nde Öğretim Görevlisi olarak görev yaptı.
Ayrıca reklam ve belgesel film senaryoları ile dergi ve gazetelerde yayımlanmış çok sayıda yazıları ve öykülerine ilaveten aşağıda listesi bulunan kitapları yayımlanmıştır.
“Yazılı Sözlü ve Bilimsel Anlatım Tekniği”.İstanbul Teknik Üniversitesi Vakfı, Yayın no:31, İstanbul,1990
“Türk Dili ” Mavi Basın Yayın Ltd. Lefkoşa,2001
“Doğru ve Etkili Anlatım Sanatı”, Mavi Basın Yay. Ltd. Lefkoşa,2004
“Arayış” şiir kitabı, Rüstem Kitapevi ve Yayıncılık Ltd. Lefkoşa,2004