Introduction To Linear Algebra

Amerika Birleşik Devletleri
İngilizce
Türler:

Gilbert StrangYazar · 0 kitap
Strang, 1934'te Chicago'da doğdu. Anne babası William ve Mary Catherine Strang, İskoçya'dan ABD'ye göç etti. O ve kız kardeşi Vivian, Washington DC ve Cincinnati'de büyüdüler ve liseye St. Louis'deki Principia'da gittiler. Strang, 1955'te MIT'den matematik alanında lisans derecesiyle mezun oldu . Daha sonra Oxford Üniversitesi'nden Rhodes Bursu aldı ve 1957'de Balliol Koleji'nden lisans ve yüksek lisans derecelerini aldı . Strang doktora derecesini aldı. 1959'da Los Angeles Kaliforniya Üniversitesi'nden Ulusal Bilim Vakfı Üyesi olarak Peter K. Henrici'nin gözetiminde . Tezi " Karışık Sınır Değer Problemleri için Fark Yöntemleri " başlığını taşıyordu. Strang, Oxford'dayken müstakbel eşi Jillian Shannon ile tanıştı ve 1958'de evlendiler. UCLA'da, MIT fakültesindeki 62 yılının neredeyse tamamını Wellesley, Massachusetts'te yaşadılar . Strang'ların David, John ve Robert adında üç oğlu var ve kendilerini birbirine çok sıkı sıkıya bağlı bir aile olarak tanımlıyorlar. MIT'de son Lineer Cebir ve Verilerden Öğrenme dersini verdikten sonra 15 Mayıs 2023'te emekli oldu . Strang'ın öğretisi, konunun birçok ana daldaki öğrenciler için vazgeçilmez hale gelmesine yardımcı olan doğrusal cebire odaklanmıştır. Doğrusal cebir video dersleri YouTube ve MIT OpenCourseware'de popülerdir. Strang, Introduction to Linear Algebra'yı (şimdi 6. baskıda) ve diğer on kitabı yayınlamak için Wellesley-Cambridge Press'i kurdu.