Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

İslam İnanç Esasları

Ömer Faruk Akkaya

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Hiçbir kul gücünün yetmediği iş ile sorumlu tutulmamıştır. Allahü teâlânın bizleri mükellef kıldığı kulluk vazifelerimiz gücümüz yeteceği için emredilmiştir.
Sayfa 33 - arifan kitapKitabı okudu
"Şeriat dinin kendisidir. Şeriatı kabul etmeyen, alay eden veya hakaret eden bu cürümleri dine karşı işlemiş olup imândan çıkar."
Sayfa 30 - Arifan KitapKitabı okudu
Reklam
"İslâm'dan çıkmış Hâricîler, günah işleyeni kâfir kabul etmektedir. Asrımızda mü'minleri amelî günahları sebebiyle kâfir kabul edenler; Hâricîlerin damarı ve çağımızdaki takipçileridir."
Sayfa 25 - Arifan KitapKitabı okudu
"Allah Teâlâ dalâlet verdiği kuluna, bu dalâleti katından bir adâlet neticesinde vermektedir. Allah Teâlâ'nın dalâlet vermesi; Allah Teâlâ'nın kulunu yardımsız bırakmasıdır. Kul, ilahi yardım kendisinden kesilince Allah Teâlâ'nın razı olduğu amellere muvaffak olamaz. "Allah dilediğini sapıtır veya sapıklık verir." gibi bazı cümlelerden kastedilen işte bu durum olup, kuldan yardımın kesilip kulun kendi hür iradesi ile sapıklığa gitmesine ve Allah Teâlâ'nın da onun istediğini adâleti gereği yaratmış olmasına "Allah Teâlâ'nın dalâlet vermesi" denilmektedir. Kul istemediği hâlde Allah'ın kulunu saptırması anlamında değildir.
Sayfa 31 - Arifan KitapKitabı okudu
Mü’min, imanında şüphe etmez ve “Ben, inşallah mü’minim.” demez. Çünkü: “inşallah” kelimesi gelecek zaman ve kesinleşmemiş ama ümit edilen işler için kullanılır.
Mümin olmak nasıl önemli ise mü'min olarak ölmek de aynı derecede önemlidir.
Reklam
"İmâni meseleleri, imânı kaldırıp küfre sokan konuları ve ehl-i sünnet esaslarını öğrenmek inanç açısından farz-ı ayn olup; öğrenmeyi geciktirmek haramdır."
Sayfa 19 - Arifan KitapKitabı okudu
100 öğeden 11 ile 20 arasındakiler gösteriliyor.