Mart 2012
Orijinal Adı:
Looking for JJ

2024 77. kitabı
Okunma: 15 Aralık 2024 01:35
~ JJ Kim? - Anne Cassidy • • • “Herkese merhabalar, güzel ve bu yılın son kitabıyla geldim sizlere, Geçmişte yaşadıklarımız geleceğimizi ne denli etkiliyor? İnsanlar yeni bir hayata sil baştan başlayabilir mi? Büyük bir sırrınız olsaydı onu ne kadar hayatınızdan çıkartabilirdiniz? Arkadaşlarımızı seçerken ne gibi konulara dikkat etmeliyiz? Tüm bu sorulara cevap ararken birde hayatınızda sevgiliniz, iş ve okul hayatınız olduğunu varsayarsak hepsini bir arada yürütmek pekte mümkün olmuyor. Kitabımızda Alice isimli bir kız karakterimiz var geçmişte yaşadığı bir olay yüzünden kendi hayatını tam anlamıyla değiştirmeye çalışıyor ve başarıp başaramadığını bu kitabımızda okuyoruz. Güzel ve sürükleyici bir konusu var sakin ve gizemli ilerliyor asla sıkılmadım. Hatta kitabın ikincisi bile olabilirmiş tam olaylar gün yüzüne çıktı her şey yerli yerine oturacak diyoruz kitabın sonunda tekrardan hikaye başa sarıyor. Ama buna rağmen güzel ve etkileyiciydi. Okumanızı tavsiye ediyorum.” Keyifli okumalar
JJ Kim?Anne Cassidy · On8 Kitap · 201226 okunma

Anne CassidyYazar · 2 kitap
1952 yılında Londra’da doğan Cassidy, on dokuz yıl boyunca yaptığı öğretmenliğin ardından gençler için polisiye ve gerilim kitapları yazmaya başladı. 1995-2000 yılları arasında kaleme aldığı yedi kitaplık East End Murders (Doğu Londra Cinayetleri) adlı dizisiyle dikkati çekti. 2004’te yazdığı JJ Kim? (Looking for JJ) adlı gençlik romanı, kazandığı birçok ödülün yanı sıra, yayımlandığı yıl Carnegie Medal Ödülü ve Whitbread Çocuk Kitapları Ödülü listelerine girdi. 1993’te İngiltere’de, on yaşlarındaki iki çocuk tarafından öldürülen iki buçuk yaşındaki James Bulger’ın hikâyesinden esinlenerek yazdığı bu kitap, 2007’de oyunlaştırıldı ve Cassidy’ye edebiyat dünyasında saygınlık kazandırdı. Bazı eserlerini, dramatik ve trajik olaylarla, bazılarınıysa gündelik rastlantısal olaylarla ilişkilendiren yazar, Missing Judy (Kayıp Judy, 2002) kitabında, bir kızın kaçırılmasının ardından yaşananları; Love Letters’ta (Aşk Mektupları, 2003) da, gizli bir hayranından aşk mektupları alan, ancak sonra izlendiğini anlayan bir kızın hikâyesini anlattı. İşlerin nasıl bir anda kontrolden çıkabileceğini sergileyen The Story of My Life (Hayatımın Hikâyesi, 2006) adlı romanını, erken yaşta hamilelik ve taciz konularını, kaybetmek ve güvenmek ekseninde işleyen Careless (İlgisiz, 2007) ile çocuk kaçırmayı konu alan Forget Me Not (Beni Unutma, 2008) izledi. Gençlik kitaplarının Ruth Rendell’ı olarak anılan Anne Cassidy, Londra’da yaşıyor.