A.Zavarelli’nin Soylular Serisi 3: Kalbin Dirilişi kitabı, serinin finali olarak karanlık bir dünyada aşkın ve intikamın sınırlarını zorlayan bir hikâyeyle geliyor. Bu kez merkezde, hem geçmişinin gölgesinde yaşayan bir adam hem de o gölgelerin arasındaki ışığı görmeye cesaret eden bir kadın var. De La Rosa… bir canavar olduğunu düşünen, ama aslında kalbini yeniden hissedebilmek için savaşan bir adam. Onun karşısında ise, dövmelerinin ardındaki yaralı ruhu görüp ondan vazgeçmeyen bir kadın duruyor. Hikâye, aşkın karanlıkla imtihanını anlatıyor desem yeridir.
Serinin son kitabı olduğu için okurken ister istemez bir veda hissi var içimde. Önceki kitaplardan gelen karakter bağları, bu hikâyede daha derin bir anlam kazanıyor. Her şeyin bir şekilde düğümlenip çözülüşüne tanık olmak, beni hem duygulandırdı hem de tatmin etti. Bence Zavarelli bu kitabında karakterlerinin geçmişine daha cesurca inmiş, onların en savunmasız yanlarını göstermekten kaçınmamış. Gizem dozu da tam kıvamında, olaylar asla tahmin ettiğim gibi ilerlemedi.
Yazarın dili yine çok akıcı. Gereksiz uzatmalara girmemiş, duyguyu doğrudan yansıtmış. Bazen bir cümleyle tüm geçmişi anlatabiliyor, bazen de bir bakışla karakterlerin arasındaki gerilimi hissettiriyor. Final bölümü ise tam anlamıyla kalbimi sıkıştırdı; sert, ama bir o kadar da anlamlıydı.