Şubat 2014
Klan Yayınları

2025 21. kitabı
Okunma: 24 Eylül 2025 07:41
Bir beyin cerrahının yaşadığı ölüme yakın deneyimi olabildiği en yalın haliyle anlatırken, bu yalınlığın ne kadar gerçek olduğuna dair harika bir kitap. Sevginin ve her şeyin bir olduğuna ilişkin oldukça kafa rahatlatan ve eğer aranızda ölüm korkusu yaşayanlar var ise aslında bunun bir son değil bambaşka yeni başlangıçlar olduğunu idrak etmekte oldukça faydalı bir eser. Okumaya başlarken yazarın inançları ile bizimkilerin arasında belki bir kopukluk olabilir diye düşünmüştüm açıkçası. Ancak her şeyin bir olduğu bir düzende bunun da boş bir düşünce olduğunu gayet net şekilde ifade edilmiş. Anlattıkları, sadece ölüm ötesine dair değil, aslında yaşarken hayatın kıymetine dair de düşündürüyor.
2018 18. kitabı
Okunma: 07 Mayıs 2018 00:00
Beyin cerrahı olan yazarımız geçirdiği bir uçak kazasından sonra deneyimlediği ´´Işıkla bir olma´´ yolculuğunu anlattığı kitap oldukça ilgi çekici. Özellikle bu tür parapsikolojik olaylara ilgisi olan okurların keyifle okuyacaklarını düşünüyoruz...
KanıtEben Alexander · Klan Yayınları · 201485 okunma
İnanmak için değil, düşünmek için okunacak kitaplardan.
2026 12. kitabı
Okunma: 09 Mayıs 2026 15:30
Aynı zamanda bir beyin cerrahı da olan yazarın, menenjit tedavisi görürken girdiği koma halindeyken başına gelen ölümden dönme deneyimini anlattığı kitabı. Özünde, bilincin sadece beynin bir ürünü
KanıtEben Alexander · Klan Yayınları · 201485 okunma
Beden olmadan ancak görebilirsiniz tüm gerçekleri
2024 7. kitabı
Okunma: 26 Şubat 2024 18:57
7 gün komada kaldı. Ölüme yakın deneyimini oldukça gerçekçi bir şekilde anlattı. Komadayken neokorteksinin ( düşünen beyin) çalışmadığını söyledi. Çalışan bir beyin yoksa bilinç de yoktur. Bedenin ötesinde bir hayat. Ruhun bedenden ayrılmasının bir tezahürü olsa gerek yaşadıkları. Yaşamın başladığı mekana geri döndü. Karanlık çamurlu bir yoldan ışığa çıktığını söyluyordu. Rahimden çıkan bir bebek misali. Duyular ortadan kalkmış, duyuların, bedenin, beynin sınırlandırıcılığının olmadığı bir deneyim. Duyular olmadığı için daha çabuk her şeyi algıladığını ve öğrendiğini söylüyor. Beyin beden ve duyular bizi sınırlandırarak, bu dünyadaki görevlerimizi yapmamızı sağlıyor. Eğer bu sınırlar olmasaydı bu dünyadaya gelme amacımızı gercekleştiremezdik. Dünyadan bağını kopardıkça Allah'a yaklaşırsın. Duyular bizi bu dünyaya bağlarken, beynin inşaa ettiği bir rüya içindeyiz. Ancak beden yokken, sinir hücreleri yokken, ruhen metafizik dünyada olduğumuz zaman her şeyi tam gerçekliği ile göreceğiz. Ruh bedenden daha geniş bir algıya sahip. Beyin duyulardan aldığı verilerle illüzyonist bir dünya oluşturur. Her şeyin çaba harcamadan idrak edildiği bir dünya. Gerçeği bedenle Göremeyiz. Bedenin, vücudun ötesinde bir deneyim. Ölmeden önce ölür, bu dünyada bedenin ruhtan ayrılmasını sağlar, bedene hizmet etmez, bedeni öldürürsek, o zaman tüm her şeyi, tüm gerçekliği ile göreceğiz.
2025 126. kitabı
Okunma: 18 Nisan 2025 16:35
• Beynin sınırları nerede başlar, bilinç nerede biter? • İnanç ve bilim gerçekten zıt kutuplar mı? • Ölüm bir son mu, yoksa bir geçit mi? • Rasyonel biri “yaşadım” diyorsa, biz neden görmezden geliriz? Dr. Alexander kitabında, inançtan çok yaşanmışlık üzerinden konuşuyor. Ve bu, bilimle maneviyatı birbirine yaklaştıran çok nadir örneklerden biri.
Kanıt
Kanıt
Eben Alexander
Eben Alexander
KanıtEben Alexander · Klan Yayınları · 201485 okunma
Bilincimiz ölümden sağ kurtulabilir mi ?
2025 201. kitabı
Bir nöroşirürjiyenin ağızından bilincin ölümden sonrasında kurtulabileceğini satır satır okuyoruz. Kabullenmesi ve anlaması zor olsa da Alexander bunu gözlerimizin önüne seriyor. Sadece gördüklerini değil aynı zamanda bunu bilimsel bir gerçeklik olarak önümüze sürüyor. Kitap bittiğinde kendinize şu soruyu sormaktan alamıyorsunuz. Acaba gerçekten bilincimiz ölümden kurtulabiliyor mu? Kitabı merak edenler alıp muhakkak okuyabilir. Newyork Times Bestseller olmuş bir kitap. Eben Alexander'ın geçirdiği menejit sonrası yaşadıklarını ve mucizevi bir şekilde iyileşmesini konu alıyor.

Eben AlexanderYazar · 1 kitap
Eben Alexander Ill Amerikalı bir beyin cerrahı ve yazardır. 2008 yılında menenjit tedavisi görürken tıbbi nedenlerle komaya girdi. Cennetin Kanrtr: Bir Beyin Cerrahinın Ölümden Sonra Yaşama Yolculuğu adlı kitabı, komadayken ölüme yakın deneyimini anlatıyor.