Az Sonra Yarın Olacak

Şubat 2025
İkinci Adam Yayınları

·106 syf.·
2025 38. kitabı
"Kaderi belirleyen şey tercihtir, şans değil. / Aristoteles" diyerek başlamak istedim, satırları yazmaya. Az Sonra Yarın Olacak Karar Ver! Kitabın ismi buydu ve ben yazarın paylaşımını yine bir gece yarısı tesadüfen görüp "Tam da öyle bir ana denk geldi ki!" demiştim . Kendime cevaplar aradığım bir gece. Sorum ise şuydu; Şu an tüm bu olanlarla , kendimin bu haliyle mutlu muyum? İnsanın durup kendini dinlemesi o kadar önemli bir davranış ve eğer iyice irdelersek , kendimizden alacağımız cevaplar öylesine yol gösterici oluyor ki şaşarsınız. Ben her gün hayatı sorguluyorum, şimdilerde adına ovethink deseler de bu aslında geleceğe yol çizme çabası bana kalırsa. Tabi ki geçmişin negatiflerine takılı kalınmadığı, geleceğin henüz şekillenmediği ve ona, geleceğe yaşadığımız tam da şu anlarımızın yön çizme çabası. Olmamız gereken ya da oldurulduğumuz kimlikleri bir kenara bırakıp, kendisine verilen belirli süresiz bu hayat sözleşmesini en güzel şekilde sürdürmek tek gayemiz olmalı. Yazarı okurken annemle sohbet ediyor gibi hissettim, hani vardır ya hafiften ayar verir tonda olan konuşmalar. İyiliğimizi istediğinden şüphe duymadığımız anne sohbetleri... Bu kitap da böyle işte arada bir acıtıyor gerçekler ama okudukça ferahlıyorsun. "Evet ya! Hakikaten öyle!" diyip durdum sayfalar boyu. Benim inanılmaz hoşuma giden bir bölüm var. Özgür olmayı tanımlamakla ilgili. Yazarımız, çocuklarınıza hayır diyebilmeyi öğretin diyor. Arkadaşlar, hayır demek bir sanat. Sınır koyan, duruşunu, amacını belli eden en net cevaptır. Aslında çoğumıza kodlanmış olan "uyumlu olma baskısı" sebep oluyor bana göre bu istenmeyen evetlere. Güçlü olmayı tercih edelim. Mesela bir söz okudum ilerleyen sayfalarda ve adeta soğuk suyla duş almak gibi geldi. : "Müziğin ritmini nasıl duyarsanız yaşam dansınızı ona
Karar Ver!Ebru İzer · İkinci Adam Yayınları · 20254 okunma
KARAR VER!
2025 80. kitabı
Okunma: 09 Mart 2025 01:11
"Hayat, boş ama çok değerli bir tuvaldir. Çizmeye başlamadan önce,ne yaşamak istediğimi düşün. Öyle bir çiz ki, Sadece küçük dokunuşlar eklemek için al eline fırçayı bir dahaki sefere. Yoksa sürekli silip yeniden çizerim dersen, ne o tuval tutar boyayı, ne çizmek istediğin nettir, her şey birbirine karışır; eski izler, yenisini gölgeler. Hayatınsa, çizmek istediğin ne olduğunu bilmelisin. Çünkü az sonra, yarın olacak. Karar vermelisin. " Herkese merhaba bugün aynı zamanda bir yaşam koçu olan Ebru İzer'in karar ver isimli kitabıyla karşınızdayım. Kitabımızda yazar kendi hayatından ve danışanlarıyla yaşadığı anlardan yer yer bahsetmiş. Ben kitabın birçok yerinde kendimden kesitler buldum. Okurken yormayan üslubu, karşılıklı sohbet biçiminde ilerleyen yer yer telkinler veren bölümleri okumak oldukça zevkliydi. Kitapta en sevdiğim kısım "hayattaki en büyük lüks nedir?"sorusunun olduğu kısımdı. Yazar bu soruya hayatımızın tek lüksü seçebiliyor olmaktır diyerek cevap vermiş ve bu cevabı beni oldukça etkiledi. Bu tarz kitaplar okumayı sevenlerin beğenerek okuyacağı bir kitap herkese keyifli okumalar ^_^ ~Hayat kendi hikayeni seçebilmektir, doğru seçim herkese göre farklı olsa da herkesin ortak doğrusu kendini iyi hissettiğidir. ~Herkes yorduğu kadar yorgun. ~Kaderi belirleyen şey tercihtir ,şans değildir.
Alıntı
Karar Ver!Ebru İzer · İkinci Adam Yayınları · 20254 okunma