Kayıp Kromozom

Mehmet Çelik
18 Mart 2015
Buzdağı Yayınevi

Herşeyin en doğrusunu yalnızca Allah bilir!
2024 46. kitabı
Okunma: 27 Eylül 2024 23:16
Çok beğendim diyerek başlamak istiyorum. Bu eser neden bu kadar az okunmuş hiç anlamadım! Bir defa kitapta anlatılan hikaye gerçek hatta son sözde “ Uluslararası Yüksek Ceza Mahkemesi’ndeki Kayıp Kromozom davası halen sürüyor artık bu davadan sizin de haberiniz var.” diye yazar belirtiyor konuya güzelce değiniyor…! İsimler ve olaylar kurgu sadece. Eserin okumadan önce Dan Brown ın Da Vinci Şifresinin filmini izledim kitapta da kriptekslerden işte Onlar meclisi yer altındaki toplantılar falan bahsedilince dedim ki acaba yazar Dan Brown ı mı kopya etmeye çalışmış? Ama alakası yok! Bir defa yazarın alt metinde anlatmaya çalıştığı olaylar bambaşkaydı. Mesela Kuranı Kerim den ayetlerle anlatımına bayıldım. Kurgu olan kişilerin hayatlarını ve kitaptaki konumlarına nasıl geldiklerini anlatsaydı biraz daha derin konulara girseydi uzun anlatılsaydı eser daha güzel olurdu diye küçük bir eleştiri yapıyorum. Onun dışında hiç bir kusur bulamıyorum ve okumanızı şiddetle tavsiye ediyorum! Mehmet Çelik
Kayıp KromozomMehmet Çelik · Buzdağı Yayınevi · 201524 okunma
Kayıp Kromozom - Mehmet Çelik
2025 2. kitabı
Kitabı genel olarak beğendim; özellikle yazıldığı yılı düşündüğümüzde döneminin dikkat çeken işlerinden biri olabileceğini düşünüyorum. Konu ilgi çekici, temposu da akıcıydı. Ancak dili bana biraz hafif geldi. Daha edebi bir anlatım ve daha derinlemesine tasvirler kullanılsaydı, ortaya gerçekten çok daha güçlü bir eser çıkabilirdi. Bu yüzden puanımı dil ve anlatım yönünden biraz kırdım. Yine de türü sevenler için okunmaya değer, keyifli bir kitap.
Kayıp KromozomMehmet Çelik · Buzdağı Yayınevi · 201524 okunma

Mehmet ÇelikYazar · 0 kitap
Mehmet Çelik, sadece bir yazar değil, aynı zamanda Buzdağı Yayınevi'nin kurucusudur. Eserlerinde genellikle teknoloji, strateji ve toplumsal meseleleri ele alan Çelik, özellikle çocuk gelişimi ve siber güvenlik gibi alanlara odaklanan bir vizyona sahiptir. Yayınevi aracılığıyla Türkiye'nin vizyonunu geliştirmeyi amaçlayan; yazılım, siber güvenlik, finans ve girişimcilik gibi alanlarda nitelikli yayınlar sunan bir strateji izlemektedir. Eserlerinde genellikle sade, akıcı ve stratejik bir dil kullanmaktadır.