Kayıp Sınıf

Mart 2018
Akis Kitap
9786051292007

2019 2. kitabı
Yeni yıla girerken elimde onun ile girdiğimin farkına patlayan havai fişekler ile vardım. Yazarın Türkçe öğretmeni olması anlatımın akıcı olmasında ve okuyucuyu sıkmaması konusunda etkili olmuş muhakkak. Aslına bakarsanız yazar bir kaç kitaplık bir seriyi 141 sayfaya sığdırmış. muhtemelen bir kaç yıl sonra bu kitabın sayfa sayısı bayağı bir arttırılmış veya bir kaç bölümden oluşan bir seri ile karşımıza tekrar çıkacağını düşünüyorum. Öyle ümit ediyorum. o gün tekrar elime alıp büyük bir zevkle okuyacağım bir seri olacağından eminim.
Mükemmelin de mükemmeli
Puan vermedi
Kitabı çok beğendim başına oturduktan sonra her an Kitap okuyasım geliyor herkese tavsiye ettim bir kitaptır kitabı okurken kendinizi sanki bu olayı yaşamışsınız gibi hissedersiniz Hem iyi bir okursanız da bu olayı nereden hatırladığınızı da anlarsınız Murat kömür'ün birçok kitabında gerçek hayattan esinlenilmiş ve dersler verilmiş Her yaş büyüdüğünüzde kitaptan farklı bir şey anlıyorsunuz
2020 28. kitabı
Kitabı beğenen öğrencilerime imzalayıp, diğer kitaplarını da gönderen ince ruhlu bir yazar. Belki bazı eksikleri var kitabın ama sürükleyici bir film tadında aynı zamanda. Yazarın önünün açık olduğunu düşünüyorum, yıllar sonra bu ismi Türk edebiyatı kilometretaşlarında göreceğiz muhtemelen.

Murat KömürYazar · 17 kitap
1984 yılında Ordu Kabataş’ta doğmuşum. Evde -Hoppala denilen bir ebenin elinde- kadir gecesi dünyaya açmışım gözlerimi. İlle de erkek evlat beklentisi yüzünden adımı Murat koymuşlar. Sonra çamurdan oyuncaklar, toprakla bütünleşmiş bir çocukluk. Derken siyah önlük, Cin Ali, Hacı Cavcav arkadaşlarım oluvermiş. Fatsa Anadolu Lisesi’ni kazanıp Fatsa’da yedi yıl geçirmişiz. Çocukluktan gençliğe geçişi ana kucağında değil de bir nevi gurbet ocağında yaşamışız. Manisa Celal Bayar üniversitesi Eğitim Fakültesi Türkçe Öğretmenliği Bölümüne kaydolmak için yine valiz elde, gurbet önde, sıla kalpte yollara düşmüşüz. 2005 yılı Bolu Gerede Halil Nom İlköğretim Okulu’ndayız. 2006 yılında, Kız Kulesi, Ayasofya, Yerebatan, Sultanahmet, Süleymaniye, Galata Kulesi… Saymakla bitmez ki İstanbul’un hünerleri. Gezmişiz, görmüşüz, yaşamışız. Allah gökte yazmış biz yerde bulmuş, evlenmişiz. Bir evladımız olmuş, adını Tuna vermişiz ki ecdadının kılıcının sınırlarını unutmasın diye. Daha nice kitaplarda, hayallerde, gönüllerde buluşmak dileğiyle.