Kendini Sev

Derya Kartal
24 Ekim 2019
Perseus Yayınları

2020 119. kitabı
Kitap Yorumu//Kendini Sev-Derya Kartal . Kitap bir kişisel gelişim ve farkındalık kitabı. İçeriğinde bahsettiği konular bir paikolojik danışman olarak datafımca da desteklenen ve danışanlarıma tavsiye ettiğim durumlar. Kendini sevme davranışını megolamanca özbenliği sevip dışarıyı küçümsemek olarak görmeyin lütfen. Sağlıklı kişilik içeriğindeki kendini sevmekten bahsediyor kitap. Ki zaten kişinin kendini sevmesi demek dış dünyaya anlayış gösterebilmesi, saygı duyabilmesi, empati davranışı sergileyebilmesi demek. . Kitapta ayrıca paylaşmak, hayır diyebilmek, anı yaşamak, empati, stresle başa çıkma gibi başlıkların altında açıklamalar da yapılmış. Kitap, okurken huzur bulacağınız, insana yaşadığı hayatı sorgulatan iç rahatlatıcı bir kitap. Bu tarz kitapları seviyorsanız hayata bir bakış açısı kazandıracak niteliğe sahip olduğunu düşünüyorum.
2020 3. kitabı
●KENDİNİ SEV| Merhaba, herkesin okumaya ön yargılı olduğu tür olan kişisel gelişim kitaplarından biri olan Kendini Sev' i anlatacağım sizlere, yazar kendi çevresinden ve yaşadığı olaylardan örnekler vererek belirli konu başlıkları altında toplamış. Negatif insanları hayatımızdan çıkarmamız gerektiğini, insanlardan beklentilerimizi düşük tutmamız gerektiğini anlatıyor. Genel olarak diğer kitaplardan farklı buldum, sevdim hatta yakın bir arkadaşıma hediye etmeyi düşünüyorum bu kitabı. Kitap 126 sayfadan oluştuğu için bir gün içinde kolayca okunur. Kişisel gelişim okumayı sevenlere tavsiyemdir.
2026 8. kitabı
Okunma: 03 Mayıs 2026 13:05
İnsanın en zor ama en gerekli yolculuğu kendine doğru olanı… Kendini sevmek kulağa basit geliyor ama aslında yüzleşmelerle dolu ve yorucu da bir süreç. Derya Kartal bunu yumuşak bir dille anlatmış, sanki yanında oturup sakin sakin konuşuyormuş gibi hissettirmiş. Kitap, bende büyük bir farkındalık patlamasından ziyade küçük ama etkili dokunuşlar bıraktı. Okudukça “evet, ben de böyle hissediyorum” dediğim yerler oldu. Eksik bulduğum tarafı ise bazı noktaların biraz yüzeyde kalmasıydı; daha derine inmesini isterdim. Zira bizi başka türlüsü kesmiyor :) Kısacası, kendinizle ilişkinizi gözden geçirmek istiyorsanız sakin ve oldukça yalın bir başlangıç kitabı olabilir. Ayrıca bu kitap bana bir arkadaşımın hediyesi olmasıyla özel bir yere sahip. Bunu okursa eğer, ona yeniden çok teşekkür ediyorum <3 Sevgilerimle.
Duygu ve Düşünce
2020 49. kitabı
Okunma: 31 Ağustos 2020 17:42
Ece Ceren Gültepe moderatörlüğünde @deryakartall / @minacoaching ın kaleme aldığı @perseusyayinevi nden çıkan #kendinisev adlı eseri okuyoruz. . Çok sıcak bir eserdi kesinlikle. Yazarın kendi hayatından örnekler vermesine bayıldım. Paylaşılan konular aslında hepimizin bildiği konularken o kadar güzel anlatmış ki sohbet eder tarzda yazıldığı için bir çırpıda okudum, hem de kişisel gelişim okumayı hiç sevmeyen ben İçinde çok güzel alıntılar vardı. Seveceğinizi düşünüyorum.. Keyifli okumalar dilerim . “İnsan gülmediği günü yaşadım diye hayat defterine kaydetmemelidir.”

Derya KartalYazar · 1 kitap
Ekonomist olan yazar, ABD’de Otel Yöneticiliği eğitimi ,Yıldız Teknik Üniversitesi’nde İngilizce Öğretmenliği Formasyonu ve FA Coach Academy’de Yaşam Koçluğu eğitimi almıştır. Kendisi aynı zamanda REIKI “Master”seviyesinde olup, nefes Eğitim kamplarına katılmıştır. Meslek hayatına Bankacılık ve İngilizce öğretmenliği’nden sonra 2013’den bu yana yaşam koçu ve mentor olarak devam etmektedir. Instagram’da minacoaching platformunda seanslar vermektedir.