Keşfedin! Robotlar

Robots
Orijinal Dil:
İngilizce

Nathan F. LeporaYazar · 0 kitap
Nathan F. Lepora, Bristol Robotik Laboratuvarı'ndaki Dexterous Robotics Group'a liderlik eden bir Robotik ve Yapay Zeka Profesörüdür. Başlangıçta Cambridge Üniversitesi'nde Matematik eğitimi aldı ve ardından Teorik Fizik alanında doktora ve Araştırma Bursu aldı. İkinci kariyerine yazar olarak başladı ve bilim eğitimine odaklandı, yakın zamanda Penguin House yayıneviyle 'Robots!'u yazdı. Akademik alanda Sheffield Üniversitesi Psikoloji Bölümü'nde Hesaplamalı Sinirbilim ve Biyomimetik Robotik alanında Araştırma Görevlisi olarak alan değiştirdi. 2014 yılında, Bristol Üniversitesi Mühendislik Matematiği Bölümü'nde Robotik Öğretim Görevlisi olarak atandı, 2016'da Kıdemli Öğretim Görevlisi, 2017'de Okutman ve 2019'da Profesör olarak terfi etti. 2014-17 yılları arasında, 2017'de sürdürülemez <10 öğrenciden ~70 öğrenciye çıkan Bristol'ün Robotik Yüksek Lisans programında program direktörü olarak görev yaptı. O zamandan beri 100'den fazla öğrenciye ulaşarak Birleşik Krallık'taki en büyüğü oldu ve iki Yüksek Lisans programına daha yol açtı. 2017 yılında, hesaplamalı sinirbilim, yapay zeka ve robotik arayüzü üzerine yapılan araştırmalara büyük bir yatırım (4 doktora sonrası) olan 'Robot Dokunuşu için Biyomimetik Ön Beyin' başlıklı çalışmasıyla Leverhulme Trust Araştırma Liderlik Ödülü'ne layık görüldü. Bu araştırma, BBC News, World Service, tüm büyük gazeteler, Bloomberg, Science ve diğerleri de dahil olmak üzere medyada kapsamlı bir şekilde yer aldı. 2022'de teknoloji dergisi okuyucularının katıldığı bir halk oylamasıyla 'Yılın Üniversite Araştırma Projesi' Elektra Ödülü'ne layık görüldü. 'Akıllı, İşbirlikçi Endüstriyel Robotik' için 5 milyon sterlinlik ISCF Made Smarter İnovasyon Araştırma Merkezi ve 'RoBOT'ların fiziksel zekasını ve performansını insan benzeri iki elle kullanılan nesneler MANipülasyonuna doğru ilerletme' adlı 5 milyon sterlinlik Horizon Europe projesinde yardımcı araştırmacıdır. Endüstriyel araştırma işbirlikçileri arasında Ultraleap, Ocado Technology, Google DeepMind ve Shadow Robotics yer almaktadır.