Kış Bebeği

Aralık 2007
Nesil Yayınları

2020 38. kitabı
Okunma: 22 Haziran 2020 21:00
Geçmişten getirdiği sorunlarının yanında, her şey yolundaymış gibi görünen işi ve evliliğinin paradoksunda kıvranan, iş yerinde dönen dolapların farkına vardığında işinden olan Yavuz"un anlatımlarından oluşan,dili ve yazarın anlatım tarzı oldukça sade olan - bana göre çok basit ve sıradan- bir roman. Çok fazla beklenti içine girmeden okunabilir bir kitap. İyi okumalar
Kış BebeğiMurat Başaran · Nesil Yayınları · 200733 okunma
2017 3. kitabı
Okunma: 17 Şubat 2017 21:26
Üçüncü bölümden sonra yazarın dilini sevmeye başladığım akıcı bir romandı. İlk sayfalardaki betimlemeleri sevemedim. Yavuz'a romantikliği bir türlü yakıştıramadım nedense. "Merhumu nasıl bilirdiniz?" yazarı olan o hoyrat Yavuz daha çok hoşuma gitti. Yazar sisteme, işleyişe ve gündeme söylemek istediklerini Yavuz'un ağzından yer yer aktararak bol geri dönüşlü bir roman yazmış. Kitabı üçüncü bölümden sonra sevdim. Fakat kitap eksik kaldı sanki her şey detaylandırılıp anlatılmaya karar verilmiş gibi başladı ama alelecele bitirildi hissi oluştu bende. Ayrıca Mihrabad Yayınları'ndan çıkan kapağınıda sevemedim. İtici geldi.
Kış BebeğiMurat Başaran · Mihrabat Yayınları · 201733 okunma

Murat BaşaranYazar · 13 kitap
Şair ve yazar. 21 Aralık 1967, Donatım / Adapazarı doğumlu. Haydarpaşa Meslek Lisesi mezunu. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Ekonometri Bölümünü yarım bıraktı. 1984’ten itibaren Türkiye gazetesi, TGRT ve İhlas Haber Ajansında kültür-sanat yönetmenliği, haber müdürlüğü gibi çeşitli görevlerde bulundu. 1997’den bu yana aynı gazetede Haberler Koordinatörü olarak çalışıyor. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, İLESAM üyesidir. Denemeleri ilk kez Zafer dergisinde (1985), sonraki yıllarda Zafer dergisinin yanı sıra Türkiye gazetesinde haftalık yazıları yayımlandı. Kapatby ReklamStore “Murat Başaran’ın yazıları yer yer ‘mensur şiir’ diyebileceğimiz kadar şiir yüklü... Yer yer ‘denemeler’ mahiyetinde... Yer yer ‘hikâye’. (...) Başaran kalemini kullamayı ve ruhunun fırtınalarını kaleminin ucunda estirmeyi biliyor.” (Niyazi Yıldırım Gençosmanoğlu) ESERLERİ: DENEME:  Sevmek Ölmekle Başlar - Birinci Kitap (1981), Sevmek Ölmekle Başlar - İkinci Kitap (1995), Kalbim Nerde Sanıyorsun? (2000), Aşk Belki (2002). ŞİİR: Yangının Adı Leyla (2002).