Kitap Kuryesi; kitapların insanların hayatına nasıl etki ettiğine yaşlı bir adam ve küçük bir kızın etrafında geçen bir hikâye ile anlatıyor bize.
Carl, yaşamını yıllardır kitabevinde çalışarak ve her gün sadık müşterilerine kitap götürerek sürdüren yaşlı bir adamdır. Kitaplar adeta Carl'ın dünyasıdır ve o bu dünyadan başka bir şey bilmemektedir.
Carl bir gün yine müşterilerine kitap götürmek için kitabevinden çıktığında yolda yürürken yanına küçük bir kız olan Schascha yaklaşır ve Carl'ın hayatı bu andan sonra tamamen değişir.
Schascha 9 yaşında, annesini kaybetmiş ve babasıyla yaşayan küçük bir kızdır. Her gün pencereden kitaplarıyla birlikte giden Carl'ı izlemektedir. Bir gün Carl'ın yanına gitmeye ve onunla tanışmaya karar verir ve hikâye başlar.
Kitapların iyileştirici gücünü, kitap okumanın bize ne kadar iyi geldiğini dünyamıza nasıl şekilledirdiğini bize neler kattığını anlatan sıcacık bir hikâye Kitap Kuryesi.
Kesinlikle herkese okumasını tavsiye ederim.
Kitap KuryesiCarsten Henn · Pegasus Yayınları · 202560 okunma
Herkese selamlar, son zamanlarda içimi ısıtacak tatlı romanlar ve hikayeler okumak hoşuma gidiyor. Belki hayatın çok zor olmasından, biraz nefes almak istememden kaynaklanıyordur bu ihtiyaç, bilmiyorum. Bildiğim bir şey varsa o da kitapların ruhu ve bedeni iyileştiren olağanüstü özelliklerinin olduğu. Bu kitapta sanki bunu anlatmak istemiş. Kitap sever bir Kitap Kuryesinin insanların hayatına dokunuşunun hikayesi bu. Tatlı küçük kız Schascha ile birlikte kendi küçük mucizelerini oluşturmalarının hikayesi. Bana Şeker Portakalı'nı anımsattı bu kitap. Yer yer hüzünlendiren, yer yer tebessüm ettiren umut dolu bir romandı. Yalnız olduğum şu dönemde bana öyle iyi geldi ki, iyi ki yolum kesişmiş bu kitapla diyorum. Sanki bir Kitap Kuryesi kapımı çalmış da sizin için bu kitabı uygun gördüm okumalısınız demiş gibi... Sahi gerçekten böyle bir uygulama olsa ne güzel olurdu... Yüreğe iyi gelen kitaplar iyi ki varlar.
Kitap KuryesiCarsten Henn · Pegasus Yayınları · 202560 okunma
Akşamdan sabaha bitirdim. Takip ettiğim bir kişi tavsiye etmişti o zamandan beri de aklımdaydı. İyi ki okumuşum. Sıcacık oldu içim, mutlulukla okudum. Yaşlı bir kitap kuryesi olan Carl ve ona eşlik eden dünyalar tatlısı ve çok akıllı Schascha'nın yolculuğunu, insanların hayatına dokunmak için yaptıkları çabaları anlatıyor. Dostluğu, samimiyeti, iyiliği kitap satırlarında da olsa görmek insanı mutlu ediyor. Kitaplar iyi ki var
Kitap KuryesiCarsten Henn · Pegasus Yayınları · 202560 okunma
Kitabı birkaç ay önce almıştım. Konusu ve kapağı ilgimi çekmişti fakat okumaya başladığımda ısınamadım. Yine de biraz daha şans vermek istedim. İyi ki de öyle yapmışım. Kitabın diline alışınca çok sevdim.
Carl Kollhoff yıllarını bir kitapçıda çalışarak geçirmiştir. Onun düzenli müşterileri vardır. Bu insanlar Carl'a kitap ısmarlamaktadır. Carl da bu kitapları özenle paketleyip, tek tek müşterilerinin evine götürmektedir. Her müşterisine bir kitap kahramanının adını vermiştir. Sırayla onları ziyaret etmek ve istedikleri kitapları götürmek en büyük zevkidir.
Her gün aynı güzergahı izlemektedir. Köpek adını verdiği tuhaf kedi de çoğu zaman ona arkadaşlık etmektedir. Bir gün sevimli bir kız çocuğu yanına gelir. Kendisini Schascha olarak tanıtan bu çocuk çok akıllı ve sempatiktir. Carl'a kitap dağıtımında yardım etmek ister. Carl onu yanında istemez ama kız kararlıdır, kendisini hem Carl'a hem de müşterilerine sevdirmeyi başarır. Böylece birlikte kitap dağıtmaya başlarlar. Kız zekasıyla birçok şeyin değişmesine neden olacaktır.
Bu arada Carl'ın işi tehlikededir. Kitabevinin eski sahibiyle Carl çok iyi dosttur ancak adamcağız yaşlandığı için kitabevini kızına devretmiştir. Kızı, kitabevinden Carl da dahil olmak üzere babasının tüm izini silmeye kararlıdır. O, kitapları sevdiği için değil; tamamen işi olduğu için kitapçıdadır. Bu da her şeyi daha da zorlaştırmaktadır.
Sanırım kitapta en sevdiğim karakter Schascha oldu. Büyümüş de küçülmüş gibiydi. Carl'ın yalnız hayatına bir güneş gibi doğdu resmen. Aslında tüm karakterlerin hayatına dokundu. Dede ve torunu gibi sokaklarda dolaşmaları ve diyalogları çok güzeldi.
Kitaplardan bahseden, onları seven insanların sohbetlerine yer veren bir kitap okuyayım derseniz bu kitap tam size göre.
Gerçekten iyi bir kitabın ne kadar kıymetli olduğunu bilenlere yazılmış bir eser. Bence okumalısınız. Her kitapseverin okuması gereken dostluk arkadaşlık yardımsever olmak üzerine sıcacık bir peri masalı
Kitap KuryesiCarsten Henn · Pegasus Yayınları · 202560 okunma
İyileşme bazen büyük sözlerle değil, küçük bir elin tuttuğu anla başlar. Bunu farketmek beni çok çok etkiledi bazen biri tarafından görülmek seni anlıyorum denmesinden daha çok iyi gelir.
Kitap KuryesiCarsten Henn · Pegasus Yayınları · 202560 okunma
Kitap bir zamanlar popüler olan tavuk suyuna corba öyküleri havasında. İzin yıllardır kitapçıda insanlara kitap götüren yaşlı bir adamın kitaplarla insanlara iyi gelmesi ve değişen dünya ile birlikte artık kitapçıda istenmeyen hale gelmesi üzerine. Arada bir çocuğun eklenmesiyle hikaye zenginleşiyor. Hızlıca okunacak güzel bir hikaye. Bazı karakterlere çok sinirlendim ama genel olarak tatlı bir kitaptı.
Kitap KuryesiCarsten Henn · Pegasus Yayınları · 202560 okunma
Öncelikle Sabine Gruber in kalbinin yumuşamasını ve Carl ile güzel bir sürece girmelerini çok istedim, bekledim fakat olmadı.
Geleliiim küçük mucize Schascha’ ya…
Carl ile aralarındaki o tatlı ilişki çok güzel geçti bana. Gülümseye gülümseye okudum. Schascha sizce de çok komik değil mi ?
Ve sen Carl Kollhoff çok daha güzel bir hayatı hak ettin sen ya. Bunca yılın nasıl böyle yalnız geçti bilmiyorum ama sonunda çok güzel bir çevren oldu.
Kitap genel anlamda çok akıcı ve konusuyla ilgi çekiciydi.
Canım arkadaşım Gülsüm dal hediye etmiştiii. Çok sevdim. <3 :)
Kitap KuryesiCarsten Henn · Pegasus Yayınları · 202560 okunma
Carsten Henn, geboren 1973 in Köln, ist neben seiner Tätigkeit als Autor auch als Weinjournalist und Restaurantkritiker tätig. Viele erfolgreiche kulinarische Kriminalromane stammen aus seiner Feder, aber auch Liebeskomödien, Theaterstücke und ein Bilderbuch. Sein Roman „Der Buchspazierer“ stand über zwei Jahre auf der SPIEGEL-Bestsellerliste, wurde allein in Deutschland über eine halbe Millionen Mal verkauft, in mehr als 30 Sprachen übersetzt und mit Christoph Maria Herbst in der Titelrolle verfilmt. Auch seine nächsten Romane „Der Geschichtenbäcker“ und „Die Butterbrotbriefe“ waren große Bestseller-Erfolge. Für seine literarischen Werke erhielt er mehrere Auszeichnungen.