Onur Kitap

Puan vermedi
Herkese merhaba yeni bitirdiğim kitap ile karşınızdayım. İlk olarak size sormak istiyorum. Şuanki hayatınız hayalinizdeki hayat mı? Hayalinizdeki mesleği mi icra ediyorsunuz? Siz düşünürken bende okuduğum kitapta hayallerinin peşinden giden ,bu hayallere ulaşma çabasındayken içsel dönüşüm ve farklı bir bakış açısı kazanan baş karakter Can 'a dönüyorum. İstanbul’un popüler bir caddesinde açılan bir kitabevinin etrafında gelişen olaylar ve Can'ın yaşam macerasına tanıklık edeceksiniz. Okurken kendinizden bir parça bulup zaman zaman hüzünlenip zaman zaman mutlu olacaksınız. Onunda yaşantısı bizim gibi sıradan ve sade. Osman adındaki karakterin Can'ın hayatına girmesiyle Can o sadeliği ve sıradanlığı kırmaya başlıyor. Düşüncesi, bakış açısı değiştikçe hayata farklı bakmaya başlıyor. Bu değişim her anlamda onu olumlu etkiliyor hayatının aşkı ile bu değişim sonrası karşılaşıyor. Kısaca kitap okura hayallerinin peşinden gitmenin önemi, sıradanlıktan kaçış ve yaşamı gözlemleme biçimi üzerine düşündürüyor. Şimdiden keyifli okumalar dilerim. #işbirligi #kitap #yetişkinkitapları #okuma #okumakgüzeldir #okumak #tavsiye
Kitapçı
2026 92. kitabı
Okunma: 08 Mart 2026 20:58
"Halbuki kitaplar şarap gibidir. Ne kadar eski olursa o kadar değerli olur." Herkese merhaba bugün kalemini ve içten üslubunu beğenerek okuduğum Selçuk hocanın en beğendiğim kitabıyla geldim sizlere. Kitapsever birçok kişinin en büyük hayali her daim bir kitapçı açmaktır. İşte ana karakterimiz Can da güvenli mesleklerden biri olarak görünen avukatlığı bırakarak bir kitapçı açar. Hayaller her zaman cesur kişilerin ulaşabildiği, imkansızın imkanlı hale geldiği kişiye her daim umut olduğunu hatırlatan bir daldır aslında. Nitekim Can karakteriyle şekillenen kitabımız hayallerin peşinden koşmayı öğütlüyor aslında. Ben kitabı okurken Can'ı içten içe taktir edip ilham aldım. Selçuk Hocanın okuduğum üçüncü kitaptı. Yazım dili, yalınlığı, içtenliği ile benim bu yıl içinde okuduğum en güzel kitaplardan biriydi. Okumayı düşünenlere şimdiden keyifli okumalar diliyorum
Alıntı
Puan vermedi
Bugün size @selcukk_ozyurt kaleminden #kitapçı kitabı ile geldim. Ana karakterimiz Can ailesinin isteği ile Hukuk fakültesini bitirmiş, avukat olmak yerine hayallerinin peşinden giderek kitabevi açmıştır. Kitap, toplum ve ailesinin beklentileri arasında kalan Can’ın hayallerinin peşinden giderek, içsel huzurunu aramasını ve hayatını sorgulamasını, kitap sevgisini, kendini arama çabasında tasavvufa yönelmesini aile sevgisini, kültürel alışverişi, yalnızlığı, ilişkileri, anlatan kişisel gelişim tadında akıcı, sürükleyici ve doğal bir anlatımla yazılmış harika bir kitaptı. Yazardan okuduğum ikinci kitaptı toplam 19 eseri olduğunu okudum. Diğer kitapları da okuma listemde yerini aldı. Ayrıca tanıdığım tanımadığım bir çok yazar ve eser tavsiyeleri çok güzeldi. Listeme yeni kitaplar ekledim. “ Dağın başında yalnız kalıp huzurlu olmakla kendimi mutlu edebilirim önemli olan kalabalıklar içinde yaşarken mutlu olabilmek.” “ Sattığımız sadece kitap değil acılar, hatıralar, zulümler sevinçler, kahkahalar aslında.” @selcukk_ozyurt AlicanAlican @camkiz_zey DOKUZ YAYINLARIDOKUZ YAYINLARI #keșfet #reklamdeğiltavsiye #okudumbi̇tti̇

Selçuk ÖzyurtYazar · 7 kitap
25 Haziran 1973 tarihinde Artvin'in Borçka ilçesinde doğdu. Banka memuru olan babasının vefatı nedeniyle, 1981 yılında kendi memleketine, Trabzon'un Araklı ilçesine bağlı Yeşilce köyüne yerleştiler. İlk ve orta öğrenimini Yeşilce Köyü İlköğretim Okulu'nda tamamladı. Araklı Lisesi'nden mezun oldu. Askerliğini İzmir Foça Deniz Üst Komutanlığı'nda yaptı. 1996 yılının Haziran ayında İstanbul'a yerleşti. 26 yıldır özel şirketlerde değişik departmanlarında, idarecilik ve müdürlük yaptı. Halen İstanbul'da beton sektörünün öncü firmalarının birinde genel müdürlük yapmaktadır. Çalışma hayatıyla beraber 2004 yılında Gahura Kitabevi Yayınları'nı kurdu. İstanbul'un muhtelif semtlerinde kitabevi işletmeciliği yaptı. 2012 yılında hem yayınevini hem de kitapçı dükkanlarını kapattı. Edebiyat dünyasına roman ve öyküleriyle giriş yapan Selçuk Özyurt evli; Berke ve Ali Batu isminde iki çocuk babasıdır.