2010
Anonim Yayıncılık

Kleopatra
2023 14. kitabı
Okunma: 06 Kasım 2023 09:38
Mısır’ın belki de en büyük talihsizliği Kleopatranın babası olan Ptolemy Auletes’tir. Yöneticilik vasıflarına uymayan hanedanın bütün yasalarını çiğneyen zamanını ahlaksız bir yaşam ile geçiren maceracı bir kişiliğe sahiptir. Flüt çalmada usta olmuştur ülkenin diğer müzisyenleriyle yarışmalara katılır ödül almaya almaya uğraşırmış. Roma’yı Pompey yönetiyor Sezar ise lejyonların başında Galya’da savaşmaktaydı. Ptolemy ikisinlede yakın olmak istiyor ikisinede haraç ödüyordu. İskenderiye’de isyan hareketi başlayınca Mısır kralı Ptolemy arkasına bakmadan aralarında Kleopatra’nında olduğu 15 çocuğunu bırakıp kaçmıştır. En büyük çoçuk prenses Berenice tahta çıkmıştır. Halk Ptolemy tahtta görmek istiyordu. İç çatışma başlamıştı.. Ve tarih sahnesi artık Kleopatradan bahsediyordu. Daha 18 yaşındaydı ve tahtta kalabilmek için sekiz yaşındaki kardeşi ile evlendiril. Ülkeyi iki bakan yönetiyordu. Kleopatra kraliçe vasıflarına sahipti. Güzel ve akıllıydı o dönemde mücadele etse dahi kaybedeceğini biliyordu kendini geriye çekti… Kleopatra Sezardan gizlice yardım istedi ve bu isteği kabul gördü… Ve artık taht kavgaları da hızlanıyordu. Zaman Sezarın askeri dehasının ve cesaretini her fırsatta kanıtlaması için olanak sağlıyordu. Kleopatra ikinci kez kardeşiyle evlendirildi hemde Sezar tarafından 11 yaşındaki kardeşi 15 yaşına geldiğinde tahtta söz sahibi olucaktı. Bu yüzden onu zehirledi. Artık Sezar’ın gücünüde istemiyordu. Her geçen gün güçleniyor güçlendikçe zalimleşiyordu. Önce Sezar’a büyük bir sevgi ve aşk besledi. Bir çocuğu oldu.Sezarın ölümünden sonra herkesçe bilinen o büyük aşkı Antonius’a aşk besledi bu aşk zehir ve panzehir gibi bir aşktı. Antoniustan 3 çocuğu daha oldu Kleopatra’nın. Antonius aslında dağlarda askerleriyle zaman geçiren çok eril özelliklere sahip
KleopatraAli Ulvi Kaynar · Anonim Yayıncılık · 201039 okunma
Puan vermedi·160 syf.·
2018 14. kitabı
Kitap çok sade ve hikaye gibi anlatımı var . Mitolojii ve tarihe ilgisi olanların kolaylıkla okuyacağı bir kitap . Bazı yerlerinde yazım hataları var , Kleopatra'nın Mısır kraliçe oluş süreci Sezar ve Antonius aşk hikayesini konu olarak işleyen bir kitap . Okuyacak olanlara şimdiden iyi okumalar!!
KleopatraAli Ulvi Kaynar · Anonim Yayıncılık · 201039 okunma