Kuantum Teorisi Felsefe ve Tanrı

Caner Taslaman

Kuantum Teorisi Felsefe ve Tanrı Gönderileri

Kuantum Teorisi Felsefe ve Tanrı kitaplarını, Kuantum Teorisi Felsefe ve Tanrı sözleri ve alıntılarını, Kuantum Teorisi Felsefe ve Tanrı yazarlarını, Kuantum Teorisi Felsefe ve Tanrı yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
"Gerçekliğin üstü örtülüdür, fakat tamamen değil"
Sayfa 62
Bir insanın aynı anda iki yerde olduğu iddiası, bilim dünyasında bir hurafe, tıp dünyasında ise psikiyatrik bir hastalığın belirtisi sayılır; fakat atom-altı dünyada, 'aynı anda iki yerde olma' olgusu bilimin ta kendisidir.
Sayfa 47
Reklam
Tohum ağaç olmak için gelişir, yağmur bitkiler büyüsün diye yağar.
Sayfa 29
264 syf.
7/10 puan verdi
·
Beğendi
·
15 günde okudu
Kitap kuantum teorisinin, felsefi açıdan ve de özellikle din felsefesi sorunsalları açısından değerlendirmesini yapıyor. Kitabin başlarinda kuantum felsefesinin bilim felsefesi açısından önemli hususları irdele nirken, din felsefesinin Tanrısal etkinlik, mucize, özgür irade ve kötülük gibi sorunları açısından bu teorinin ne ifade ettiği anlatılarak getirdiği yeni açılımları vurgulanıyor. Bu kitapta, kuantum felsefesiyle ilgili bir fizik kitabında geçen matematiksel hesapları bulamayacaksinız, lakin kuantum teorisinin evren anlayışimızda hangi köklü değişiklikleri yaptiğını, Kant'ın, Spinoza'nın, Leibniz'in felsefelerinde hangi düzeltmelerin yapılması gerektiğini bulacaksinız. Belirsizlik ve tamamlayıcılık ilkeleriyle ilgili bilgiler edinecek ve bu teoriyle ortaya çıkan indeterminizmin, ontolojik mi yoksa epistomolojik mi olduğunu değerlendireceksiniz. Kuantumla, determinist bir evrenden nasil indeterminist bir evrene ulaşildiğına da tanik olacaksınız. Ufuk açıcı ve düşünce dunyanıza yeni pencereler açacak guzel bir kitap.
Kuantum Teorisi Felsefe ve Tanrı
Kuantum Teorisi Felsefe ve TanrıCaner Taslaman · İstanbul Yayınevi · 2010280 okunma
Zamansız bir Varlığın, zamana bağımlı evrene nasıl etkide bulunduğunu ve zamanın başını-sonunu bir arada nasıl algıladığını, sadece zamana bağımlı olarak düşünmeye alışmış zihinlerimiz anlayamaz.
Sayfa 213Kitabı okudu
Bilim, özgur irede sorununu çözemez, bu sorun metafiziktir ve metafiziksel seçimlerle ilgilidir.
Sayfa 210Kitabı okudu
Reklam
Kötülükler genelde ahlaki kötülükler ve doğal kötülükler olarak ikiye ayrılıp incelenir.
Sayfa 176Kitabı okudu
Tanrï mükemmeldir ve en mükkemmel alemi yaratmıştır. Fakat hiçbir alem tam anlamıyla Tanrı gibi mükemmel olamayacağı için, bir miktar kötülüğün varlığı kaçınılmazdır. Leibniz
Sayfa 172Kitabı okudu
Mucizeler için yüce bir imana ihtiyaç yok; ihtiyacımız olan yuce bir Tanrı'ya imandır. R.J. Berry
Sayfa 130Kitabı okudu
Tanrı için bir belirsizlik yoktur, Tanrı evrendeki belirsiz boşlukları belirleyerek şansa yer bırakmaz.
Sayfa 100Kitabı okudu
190 öğeden 21 ile 30 arasındakiler gösteriliyor.