Küçümen

Şubat 1981
Yalçın Çocuk Kitapları

Eskimeyen Bir Kitap
2021 7. kitabı
Küçümen Haslet Soyöz'ün bant karikatürlerinden oluşan bir albümüdür. 3 karakter var Erkek Küçümen, Kız Küçümen ve Bebek Küçümen. Okuyucunun gözlerine bakıp sabit şekilde durup konuşuyor bu karakterler. Çoğu bantta sadece karakterlerin yüz ifadesi değişiyor. Bu sade teknik Küçümenlerin söyledikleri düşündürücü sözlerle, değindikleri konularla derinlik kazanıyor. Kitap 1981 yılında çıkmış olmasına rağmen işlediği konular hala güncel. Çok sade okunası bir kitap. Tavsiye ediyorum.
KüçümenHaslet Soyöz · Yalçın Çocuk Kitapları · 19811 okunma

Haslet SoyözYazar · 3 kitap
Haslet Soyöz (1955, Burdur - 27 Mayıs 2025) Türk karikatürist ve ressamdı. 1955 yılında Burdur’da doğmuş. İlkokul dönemi Burdur, Trabzon ve Malatya’da geçti. Ortaokul'u ise Erzurum, Trabzon ve Turhal’da okumuştur. Turhal Lisesi mezunu olan Soyöz, 1972 yılında Ankara Gazi Eğitim Enstitüsü Resim Bölümü’ne iki yıl devam etti. Karikatüre yönelmesi de 1974 yılından sonra olmuştur. Soyöz, 1976 yılında İstanbul’a yerleşti. Sırasıyla Politika, Vatan, Çivi, Dünya, Cumhuriyet, Demokrat gazetelerinde çalıştı. 1982 yılından itibaren de Milliyet gazetesinde çizimleri yayınlanmaktaydı. Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülü ve 2023 Sedat Simavi Karikatür Ödülü sahibi Soyöz, evli ve bir çocuk babasıydı. 27 Mayıs 2025 tarihinde, 70 yaşında hayatını kaybetti.