1968 yılında Muş'ta doğan Şair Orhan Demirtaş, çocukluğunu ve gençliğini memleketinde geçirir. Daha sonra sırasıyla Muş, Rize, Van ve Aydın Köy Hizmetleri İl Müdürlüğü’nde, İzmir Köy Hizmetleri 16. Bölge Müdürlüğü’nde, Van Köy Hizmetleri 9. Bölge Müdürlüğü’nde, Van Kültür Varlıkları Müdürlüğü’nde ve Van Bölge Müdürlüğü’nün basın ve yayını da dahil olmak üzere çeşitli kademelerde idareci olarak görev yaptı.
Van Anadolu Basın Birliği (ABB)’nin yönetim kurulu üyesi olan şair Demirtaş’ın aynı zamanda birçok yerel ve ulusal dergilerde şiirleri ve denemeleri yayınlandı. Yine Bölge Gazetesi'nde ve çeşitli edebiyat dergilerinde köşe yazarlığı yaptı.
2004 yılında kurulan Van Sanatçılar Derneği kurucu başkanı olan Demirtaş, uzun yıllar fiili olarak başkanlığını da yaptı. Ankara'da Aralık 2005’de Gündüz Yayınevi’nin düzenlemiş olduğu şiir yarışmasında serbest şiir dalında (LORİ -1) adlı şiiriyle Türkiye birincisi oldu.
9-11 Eylül 2005’te Antalya'da düzenlenen, şiirin altın portakalı da denilen Akdeniz şiir yarışmasında 'serbest şiirler dalında' (SEVDİĞİM) adlı şiiriyle Türkiye ikincisi oldu.
15 Mart 2018’de Ankara'da düzenlenen 'Anne' konulu şiir yarışmasında ''ANNEM'' Adlı şiiriyle Türkiye üçüncüsü oldu.
Yayınlanan Eserleri:
1- Bir Adam Vardı