Sisler İçinde Aşk

2025
Kpy Yayınları

2025 18. kitabı
Okunma: 27 Ekim 2025 19:28
Kitap Kurtuluş Savaşı dönemindeki mücadeleyi perde arkasındaki zorlukları yaşanılan acıları anlatıyor... Ve bir de Fransız tarafsız gazeteci Marie ve Sencer'in sonsuz aşkını...Tarihi Roman sevmeme rağmen çok keyifle okudum ve kesinlikle tavsiye ederim.
Düşünce
2025 8. kitabı
Okunma: 06 Kasım 2025 00:00
Derinden etkileyen kitaplarla vedalaşmam uzun sürer benim. Bu sebeptendir ki kitabın bitmesini hiç istemedim. Karakterlerle kurduğum bağ son derece içtendi. Onlarla beraber yolculuğa çıktım, hiç gitmediğim Tuna kıyılarında gezindim, düşmanlarla savaştım; onlarla ağladım, onlarla duygulandım ve onlarla gururlandım. Cephe gerisindeki mücadelenin ruhu, yürütülen gizli görevlerin heyecanı, savaşın gölgesinde filizlenen aşkın kalp atışları ve daha birçok tarifsiz duygu bir sonraki sayfayı merakla çevirme arzusu yarattı bende. Sizlerin de okurken aynı duyguları yaşayacağına inanarak kitaptan bir alıntıyla sonlandırmak istiyorum. Mustafa Kemal Paşa, makaleyi dikkatle okuduktan sonra yanında bulunan kurmaylarına döndü: "İnsanlar kalemle de savaşır. Bu kadının kalemi bir tüfek kadar güçlü. Onu unutmayacağız." Seni unutmayacağız Marie...
2025 13. kitabı
Okunma: 11 Ekim 2025 14:08
Bazı kitaplar sadece okunmaz, yaşanır. Bu kitap da onlardan biri. Her satırında emek, her karakterinde bir parça hayat var. Yazarın kalemine sağlık!
Düşünce
2025 21. kitabı
Okunma: 02 Ekim 2025 15:30
Herkese Merhabalar Bugün sizlere Evren Akbey’in kaleminden güzel bir romanla geldim. Kitap Kurtuluş Savaşı yıllarını sadece cephedeki mücadele ile değil, perde arkasında yürütülen gizli savaşlarla birlikte ele alan bir roman. Eser, hem tarihi bir dönemi gözler önüne seriyor hem de bu dönemde filizlenen duyguları, dostlukları ve çatışmaları güçlü bir kurguyla işliyor. Konuya gelecek oluraak romanın merkezinde Nihal ve Sencer bulunuyor. Nihal, ailesini işgal sırasında kaybettikten sonra Teşkilât-ı Mahsusa’ya katılmış, cesur, zeki ve mücadeleci bir genç kadın. Sencer ise disiplinli, soğukkanlı ve her zaman planlı hareket eden bir Osmanlı subayı oğludur. İkilinin görevleri, cepheye mühimmat ve istihbarat sağlamak, işgal kuvvetlerinin planlarını öğrenmek ve direnişi desteklemektir. Ancak bu yolculuk, sadece görevlerle sınırlı kalmaz. Onların dostluğu, zaman zaman gerilime, zaman zaman da karşılıklı saygıya dayalı bir ortaklığa dönüşür. Hikâyenin kırılma noktalarından biri, Fransız gazeteci Marie’nin sahneye çıkmasıdır. Başlangıçta tarafsız kalmaya çalışan Marie, Anadolu insanının mücadelesine yakından tanık oldukça bu topraklara farklı bir gözle bakmaya başlar. Özellikle Sencer’in vatanına duyduğu bağlılık ve kararlılığı, onun bakış açısını derinden etkiler. Sencer ile Marie arasında zamanla gelişen aşk, savaşın karanlığında ortaya çıkan bir umut ışığı gibidir. Fakat bu aşkın önünde kültürel farklılıklar, güvensizlikler ve savaşın acımasız koşulları gibi büyük engeller vardır. Tarihi roman okumayı seven birisi olarak benim severek okuduğum bir kitaptı. Özellikle Kurtuluş Savaşı gibi önemli bir savaşın içinde kurgunun işlenmesi kendimi kitabın içinde olayları yaşıyor gibi hissetmemi sağladı. Bu tarz kurgular okumayı sevenlerin mutlaka okuması gereken bir kitap olduğunu

Evren AkbeyYazar · 0 kitap
Hukukçu, Adalet Bakanlığı bürokratıdır. Kariyerinde yedi yıl Cumhuriyet Savcısı, yedi yıl da Cumhuriyet Başsavcısı olarak farklı il ve ilçelerde adli görevler üstlenmiş, özellikle Cumhuriyet Başsavcılığı ve Yargıtay Cumhuriyet Savcılığı gibi kritik pozisyonlarda bulunmuştur. 2021 yılında Kütahya Cumhuriyet Başsavcılığı görevindeyken Yargıtay Cumhuriyet Savcılığına atanmıştır. Kütahya’da görev yaptığı süre zarfında adalet hizmetlerinin gelişmesine katkı sağlamış ve birçok projeye liderlik etmiştir. Ayrıca, ceza hukuku alanında “Etkin Soruşturmaya İlişkin Usul ve Esaslar” adlı kitabı farklı yıllarda üç kere basılarak okuyucuların beğenisine sunulmuştur. İnsan hakları alanında da tezli yüksek lisans yapmıştır. Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü’nde Daire Başkanı olarak görev yapmakta olan Evren Akbey, Türkiye’deki ceza infaz kurumlarının yönetimi ve işleyişi ile ilgili çeşitli faaliyetleri yürütmektedir.