Dan Brown, James Rollins, Bill Naper gibi yazarların eserlerinden sonra bu tarzda okuduğum fakat zorla bitirdiğim bir kitap. Açıkçası kurgusunu, anlatımını beğendiğimi söyleyemem.
Kutsal TabutKemalettin Çalık · Paraf Yayınları · 201112 okunma
Yıllardır rafımda duran, isminden dolayı elimin sık sık gittiği ama ilk sayfasını okuduktan sonra bıraktığım kitap. Sonunda ikinci sayfayı da okuyup devam edebildim. Çakma Dan Brown diyebiliriz kendisine. Karakterlerin konuşma dili bir kitap için hiç uygun değil. Ana karakter imam mı profesör mü anlaşılmıyor. Hangi bölümde kim konuşuyor, karakterlerin ağzından mı yazılıyor yoksa 3. şahıslar tarafından mı anlatılıyor yazar bir türlü karar verememiş ve sık sık yöntemini değiştirmiş. Tarih ve simgebilim hakkında bilgisi oldukça yüzeysel, bildiği bütün büyük tarihi olayları gizemli yapıtlarla eşleştirmiş ortaya karışık bir şey olmuş. Hükümet övülmüş, Amerika bizim köpeğimiz edilmiş. İlk kez bu içerikte bir kitabı bu kadar zor ve uzun sürede bitirebildim.
Kutsal TabutKemalettin Çalık · Paraf Yayınları · 201112 okunma
Kemalettin Çalık Türkiye edebiyatının hayli özgün bir ismi. Uzun yıllardır emek veren ayrıksı bir yazar. Çalık, hiçbir zaman tipik bir çizgi izlemedi. Hazır kariyer patikalarından gitmedi, çeşitli edebiyat otoritelerine kendini teslim etmedi. Çok erken bir dönemde görünürlük kazandı, genç yaşta önemli dergilerde öyküleri yayınlandı, seçkilere girdi, ödüller aldı. Sonra yayınlanması cesaret isteyen deneysel niteliği öne çıkan romanları Türkiye yayıncılığının hazır olmadığı bir dönemde yazdı.