Oğuzhan Çakır, 1983 yılında Malatya’da doğdu. Adalet (ön lisans), Sosyal Hizmetler (ön lisans), Sosyoloji (lisans), Okul Öncesi Eğitim Öğretmenliği (lisans) ve İşletme (yüksek lisans) bölümlerini tamamladı. Hayatına bir eğitimci olarak devam eden Çakır, meslek hayatında 18. yılını geride bırakmıştır. Yazıya ve kelimelere olan sevgisi onu yaratıcı yazarlık, taslak kitap inceleme ve farklı edebi alanlarda eğitim- ler almaya yönlendirdi. Çeşitli dergilerde yazıları yayımlandı. “Deniz’in Rüyaları Dağınık Bonbon” ve “Bu Kitap Senin” adlı hikâye kitaplarında yazarlık yaptı. Ayrıca “Bir Garip Orhan Veli Bütün Şiirleri” kitabının düzenlemesinde yer aldı. Oğuzhan Çakır için yazmak yalnızca kalemle kâğıdı buluşturmak değildir. Yaz- mak, bir çocuğun hayretini ve bir yetişkinin unuttuğu ışığı aynı anda hatırlatmaktır. Onun hikâyelerinde doğa, hayvanlar ve semboller aracılığıyla insan kalbinin en derin soruları yankılanır. Kendi ifadesiyle: “Benim için yazmak, hem bir çocuk gibi oyun oynamak hem de bir bilge gibi suskun kalabilmektir.” Bu sayfalarda anlatılan hikâyeler, yalnızca çocuklara değil, içindeki çocuğu unutmayan herkese sesleniyor.