Shot Callers #1

Puan

6.110 üzerinden
8 kişi
2022 2. kitabı
Belle Aurora’dan okuduğum ilk kitap ve açıkçası ne beğendim ne de beğenmedim. Konusu kısaca; Bir evsiz olan Mina Harris sokaklarda aç bir şekilde yaşam mücadelesi veriyor ve artık öyle bir noktaya geliyor ki hırsızlık yapmaya karar veriyor. Girdiği ilk bar yani Bleeding Hearts’da bir adamın cüzdanını çalıyor ve tüm bunları yaparken başka bir adam yani Lev tarafından izlendiğini bilmiyor. Zaten çaldığı cüzdan da Lev’in abisi Sasha’ya ait. Lev Mina’yı gördüğü ilk andan beri ondan etkileniyor ve Mina cüzdanı çaldıktan sonra peşine düşüp onu yakalıyor. Bu olayın ardından ona 3 seçenek sunuyor. Ya polisi arayacak ve Mina’yı ihbar edecek, ya ona sunduğu iş teklifini kabul edip geçimini sağlamak ve kendine yeni bir hayat kurmak için Bleeding Hearts’da çalışacak ya da Sasha’nın cüzdandan aldığı 100 $ ile birlikte ortadan kaybolacak. Mina da doğal olarak iş teklifini kabul ediyor ve olaylar buradan sonra Lev’in evine taşınmasıyla devam ediyor. Mafya kategorisinde gösterilmesine rağmen bence bu konuyu iyi yansıtamamıştı kurgu. Kaldı ki zaten bu konudan neredeyse bir iki defa haricinde bahsetmemiş yazar. Lev ve Sasha’nın Rus mafyası Bratva’dan ayrılıp yeni bir topluluk kurmuş olduğunu biliyoruz ama detaylarını okumuyoruz. Bunun dışında kitabın en çok ilgi çeken yanı Lev’in düşünme şeklinin ve hareketlerinin normal insanlardan farklı olmasıydı. Bu tarz karakterleri okumak hoşuma gidiyor keşke daha detaylı bir şekilde anlatılsaydı kitapta. Sevmediğim şeylere gelirsek bence Mina ve Lev’in tanışmaları, Lev’in hemen onu alıp evine götürmesi ve kitaptaki bir çok klişe olması diyebilirim. Herkese okuyun okutun diyebileceğim bir kitap değil ama boş vaktiniz varsa ve bu tarz mafya kurgularını seviyorsanız bir göz atabilirsiniz.
LevBelle Aurora · Belle Aurora · 20158 okunma