İlk Kadın, İlk İsyan
1.177
Gösterim
Yazar:
Tamer Konca
Lilith, yaratılan ilk kadın. Peki Tanrı neden Lilith'in yerine Adem'e ikinci bir eş olarak Havva'yı da yaratmıştı? İsmi bize yabancı ve uzak olsa da, aslında o bize yabancı birisi değildir. O her şeyden önce Fırat'ın Kızı'dır. Onun yurdu Fırat'ın doğup büyüdüğü ve geçtiği her yerdir. O da Fırat gibi bazen hırçınlaşır, bazen sakinleşir. O da can alır, insanların gözlerini yaşlı bırakır, tıpkı kendisini var eden Fırat gibi. O, Havva gibi iyi ile kötüyü ayırt etmeyi sağlayan ağacın yasak meyvesini yemediği için ölümsüz kalmayı başarmıştır. Ve işte bu yüzden de o, binlerce yıldır aramızda yaşamaya devam etmiştir. Adem ile Havva cennetten kovulurlar ama Lilith, istediği eşitlik talebinin Adem tarafından kabul edilmemesinden dolayı cenneti kendisi terk eder. Dünyanın değişik yerlerinde yaşayan insanların hemen hemen hepsi, ona başka başka isimlerle de olsa inanmışlardır. Çünkü o her zaman her yerdeydi ve bizlerle beraber kıyamete kadar yaşamaya devam edecektir. Yapılması gereken şey, onu inkar etmek, yok saymak yerine, onun bizlere yapacaklarına karşı hazırlıklı olmaktır. Bu kitapta Lilith tarafından verilen on bir günlük süre içinde hiç bilmediği bir ülkede oğlunu Lilith'in elinden kurtarmak isteyen bir babanın başından geçenleri heyecanla okuyacaksınız.
314 sayfa (8 sa. 54 dk.) · Cinius Yayınları
Benim Canım Fasulyem
9.9
Bütün Şiirlerinden Seçmeler
8.3
Natama Dergisi - Sayı 28 (Ekim...
Yaşarken Delirmek Lazım
Kılavuz Çubukları - Bütün Şiir...
8.5
Emine YILDIRIM
@ustem07
314 syf.
Kitabı okudu
2019 3. kitabı
Okunma: 25 Kasım 2019 15:51
Lilith mitolojik bir tanrıça. Tarihte bilinen ilk feminist....ve intikam peşinde koşan bir şeytan. Yazar tarafından akıcı bir dille yazılmıştır. Keyifle okuduğum bir roman.
Tamer Konca · Cinius Yayınları · 2011
15 okunma