2023
Nûbihar Yayınları
Kürtçe

Mehmet Nuri CandemirYazar · 1 kitap
1974 yılında Ağrı´nın Patnos ilçesinde dünyaya geldi. İlk ve ortaokul öğrenimini Bitlis´in Adilcevaz ilçesinde gördü. Ortaöğrenimini İzmir Karşıyaka Behçet Uz Lisesinde yaparak, 1996 yılında Yüzüncü Yıl Üniversitesinde yüksek öğrenimini tamamladı. 1997 yılında Patnos´ta Sınıf Öğretmenliğine başladı. Patnos´ta çeşitli okullarda öğretmenlik ve idarecilikler yaptı. 2013 yılında Anadolu Üniversitesi AÖF Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünden mezun oldu. 2014 yılında Van İpekyolu Vestel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni olarak atandıktan sonra bu okulda Müdür Yardımcısı olarak görevine devam etti. 2018 Eylül ayından Van´ın Saray ilçesinde Şube Müdürü görevine atandı. Temmuz 2020 ayında İpekyolu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne Şube Müdürü olarak atandı ve halen bu görevine devam etmektedir. Çalışma hayatının yanında yazmaya da meraklı olan Şube Müdürümüzün "Annemin Sırrı Kaybolan Mektupta" adlı Ravza Yayınlar´ından yayınlanmış romanı ile henüz yayınlanmamış "Yetimi Ağlattınız" ve "Eyüp Deli mi?" adlı 2 adet romanın yanı sıra yayınlanmış ve yayınlanmamış öykü, anı ve makaleleri bulunamtadır. Evli ve 3 çocuk babasıdır.