Okuyacaklarıma Ekle
1.258
Gösterim
Yazar:
Aren Bahadıroğlu
Bir kilo pirinç, iki top pırasa, bir bağ maydanoz, biraz soğan. Dana sırtı, et. Hiç sevmezdim pırasayı, ama o çok severdi. Damağıma varlığı değerdi belki dedim. Ellerim soğuk, üç beş poşetle yokuş çıkıyorum. Bir iki tane bol sulu limon seçmeliydim. 'Allah affetsin limonsuz pırasa çöp' derdi. Eve girerken, onu pirincin ithal olmadığına ikna edersem içeri alırdı. Yalan söylediğimi bile bile o bana kanmayı severdi. Salatayı hep bana yaptırır, domatesin kabuğu damağına yapışınca bir kaşık daha pırasa koyardı. İsyan etmek isterken, hükümete âşık bir anarşisttim. Ben maydanozu çok doğrayınca 'Yapma ölür' derdi. Ölümü sevmezdi. Eve girdim. Pırasayı onun gibi doğrayıp, salatayı onun istediği gibi yaptım. Masayı hazırladım, pencereyi kapattım, oturdum yerime. Hava soğuktu, daha yaz gelmedi, o hiç gelmedi. Ben pırasa yemeye hazırdım, o gelmedi.
124 sayfa (3 sa. 31 dk.) · İkinci Adam Yayınları
@bety
124 syf.
Kitabı okudu
2022 25. kitabı
Bolca 'adamım' ve 'kadınım' cümleleri ile kitap daha çok ergenlere hitap ediyor. Ayrıca yazar çok fazla kitaptan ve diziden esinlenmiş gibi geldi bana. Kısacası sevemedim..
Aren Bahadıroğlu · İkinci Adam Yayınları · 2019
14 okunma