Büyük Düşünürler Dizisi

Onur Kartaloğlu
2019
Lilith Yayınevi

Puan vermedi
Kitabın başlarında özel hayatına değinilmiş kalanı ise tamamen felsefesine ayrılmış. Bu yayınevininin bu serisinin kitapları, yazarının seçimine göre değişiyor. Kimisi özel yaşamını anlatıyor, kimisi düşüncelerini. Bazen de karma olabiliyor. O yüzden okuyucularda kafa karışıklığına sebep olabiliyor benim gibi. Heidegger felsefesine bu kitap özelinde bakacak olursak, tam bir alman idealist diyebiliriz. Felsefedeki ontolojik tartışmaları, hataları, eksiklikleri dile getirmiş. Belirttiği hatalar o denli büyük ki tüm felsefe tarihini değiştirebilecek türden. Varoluşu kategorize edici her türlü tanımlamadan uzak tutmaya salık veriyor. Dolayısıyla bu yazar aynı zamanda ortaya bir metot da koyuyor. Bunun yanında "dasein" kavramı ilgimi çekti. Bu fizikçi max planck'in ortaya koyduğu "planck sabiti"ne benziyor. Bir referans noktasını - ki bu kendi mahsülü- meramını açıklamada başarıyla kullanıyor. Kitabın yazarı gördüğüm kadarıyla türkçe, almanca ve ingilizce dillerine son derece hakim. Bunun yanında spesifik latince kavramlara da yer vermiş, gözümden kaçmadı.
Martin HeideggerOnur Kartaloğlu · Lilith Yayınevi · 20191 okunma