Mavi Elbise

Gökhan Kır
2024
Kalan Yayınları

2024 7. kitabı
Yazarın ilk eseri olmasına rağmen tasvirler başarılı ve olay örgüsü akıcı. Toplumsal gerçeklik ile ele alınan konu, okurda merakla sona ulaşma isteği uyandırıyor. Ne yazık ki hemen her yerde baş gösteren çürümeyi kitapta net bir şekilde görebiliyor , yanıbaşımızdaki gerçeklik ile kolayca bağdaştırabiliyoruz. Her daim iyiliğe , hoşgörüye ulaşabilmek dileği ile..
MaviElbise
2024 1. kitabı
Okunma: 28 Temmuz 2024 23:30
Mavi Elbise’ yi okudum ve çok beğendim. Yazarın karakterler için yaptığı betimlemeler onlar hakkında her detayı tahmin edebilmemize yardımcı oluyor. Olay örgüsü Anadolu’nun eksiklerini , içimizi sızlatan yanlışlarını gerçekçi bir üslupla açığa çıkarıyor. Tanıdık ve bir o kadar da duymak istemeyeceğimiz tüm gerçekleri böylesine açıkça dile getirecek eserlerin varlığına ihtiyacımız var. Mavi Elbise Gökhan Kır
2024 1. kitabı
Kitap, daha ilk sayfalarından merak uyandırmayı başarıyor. Yazarın dili , betimlemeleri ,olay örgüsünü işleyişi ve okuyucuyu kendine bağlamayı bilmesi oldukça başarılı. Her okuduğunuz satırın yıllanmış, usta bir kalemden çıktığını anlıyorsunuz.Yazarın ilk kitabı olmasına şaşırmamak elde değil. Anadolu'da yaşamış her kadın, bu kitapta eminim kendinden bir şeyler bulacaktır. Kendinden olmasa bile ailesinden ,çevresinden... Kitap bu yönüyle çok kıymetli. Hayattan kopuk bir kitap asla değil bilakis bizden bir kitap. Her kitaplıkta olması gerektiğini düşünüyorum. Yazarın bundan sonraki eserlerini merakla bekliyorum. Emeklerinize sağlık
2024 7. kitabı
Yazar eserinde oldukça etkileyici bir dil , sade bir anlatım ve Anadolu coğrafyasını iliklerimize kadar hissettirerek örf ve âdetleri net bir şekilde sunuyor bizlere. Eserde ayrıca ; önyargı ile hareket etmenin ,sürü psikolojisi ile olaylara yaklaşımın toplumu her alanda felaketlere götürebileceğini sayfalar arasına serpiştirerek bizlere ders niteliğinde bir kitap bırakıyor . Daha güzel kitaplarda buluşmak dileğiyle kendisine başarılar diliyorum.
2024 6. kitabı
Bütün anadolu kadınlarının okuyunca kendine pay çıkaracağı ve kadınlara karşı olan önyargıyı, linci etkileyici bir şekilde ele alan bir hikaye.

Gökhan KırYazar · 0 kitap
Konya-Cihanbeyli doğumlu. Biyolog. Genetik alanında master ve doktora yaptı.