Meczup Dede

Erdal Tuna
2023
Flora Yayıncılık

2023 266. kitabı
Hikayemiz Murat'ın amcasına 'Neden sana Meczup Dede diyorlar?' demesiyle başlıyor. Sanırım birçoğunuz Meczup kelimesinin anlamını biliyordur. Yinede bilmeyenler için direk anlamı Deli, Divane olsa da altında yatan anlamı çokça farklıdır. Aşk elinden delirmiş kişi demek sanırım daha doğrudur. Yıllar sonra Murat okulundan mezun oluyor ve özel bir okulda Türkçe öğretmeni olarak işe başlıyor. Bir gün sahilde martıları beslerken fotoğrafını çeken bir kız dikkatini çekiyor ve düşüyor peşine. Arzu da aslında fotoğrafını çektiği kişiyi merak ediyor. Denk geliriz umuduyla ayni sokaklar arşınlanıyor. Kader bu ya elbet güzel şeylerin elbet bir zorluğu olacaktır. Tabiki bir debk geliş anı oluyor. Sonrasında ikilimiz birbirini tanımaya çalışıyor ve aralarında ki elle tutulur aşk artık dillerden dökülüyor. Her şey çok mu mutlu mesut görünüyor? Ya aslında anlattığım her şey gerçekmiş gibiyse..? Ahh Murat sana kırgınım, Arzuya kızgın. Annene kırgınım, babana kızgın.. Başlarda tamam dedim ya aşkı güzel bir aşk hikayesi ile okuyacağız. Böyle nahif, centilmen bir öğretmen dilinde şiir, yüreğinde sevda daha ne olsun? Kızımız fotoğraf bölümü okuyor, güçlü, keyifli ve çokça yetenekli. Ama öyle olmadı arkadaşlar. Sayfalar aktıkça kızdım, kırıldım, öfkeden deliye döndüm ve sonlara doğru çokça anladım. Arzu'nun boşluğunu doldurma yanlışını ben affedemedim. Murat'ın annesinin bencilliğini ve buna susan babasını kabullenemedim. Düşen ama kalkmaya çalışırken birine muhtaçlık hisseden Murat'a ise sarılmak istedim. İnsanoğlu işte asla elindekiyle yetinmeyi bilmiyor. Sanırım uzun süre Murat aklıma geldikçe hüzünleneceğim. Yazdığı şiirlere ağlayacak, son cümlelerine kahrolacağım.. Yazarın yazım dilini daha önceden biliyordum lakin bu kitaptaki editör hataları malesef ki çok belirgindi. Konu
1000k
Meczup DedeErdal Tuna · Flora Yayıncılık · 20233 okunma
Tavsiye Edeceğim Güzel Bir Kitap
2023 1. kitabı
Okunma: 02 Ekim 2023 14:44
Ne zamandır böyle bir kitap okumamıştım. Sade, akıcı, duygusal. Murat ve Arzu'nun tanışmalarıyla kitap keyifli bir hâl alıyor. Meczup Dede ise Murat'ın amcası...(Buraya parantez açıyorum, ancak okuduğunuzda anlayabileceksiniz, açıklama eklersem kitabın büyüsü bozulur.) İki gencin hikayesinin anlatıldığı kitap Arzu'nun yurttan arkadaşları ve Murat'ın okulundan öğretmen arkadaşı Selim'in de katılmasıyla eğlenceli bir serüvene dönüşüyor derken beklenmedik olayların gelişmesiyle kitap resmen yön değiştiriyor. Farklı şehirler, farklı insanlar ve İstanbul'da başlayan hikaye umulmadık şekilde ve yine İstanbul'da bitiyor. Sonunun hüzünlü olduğunu söyleyeyim. Ama emin olun hayatta hepimizin bir şekilde vermek zorunda kaldığımız kararlar mekanizması burada da işliyor. Kitap aynı zamanda İstanbul gezi rehberi gibi, birçok yerle ilgili bilgiler var. Kısa bir turistik tur yapmış oluyorsunuz bir nevi. Ben keyif alarak okudum. Beklediğimden daha etkileyiciydi. Okurken etkisi altında kaldım, bir sonraki bölümde acaba ne olacak düşüncesiyle bir hafta gibi bir sürede okudum. Tavsiye ederim, güzel kitap.
Meczup DedeErdal Tuna · Flora Yayıncılık · 20233 okunma