Bilinenin Ötesinde

Temmuz 2019
Cinius Yayınları
Sıralamalar

2020 25. kitabı
Ruhun aydınlanması manevi dönüşüm anlamına gelen kitaba da ismini veren kelime metanoia. Din üzerine yazılan kitapları okumaktan çok hoşlanmam ve gerçekten önyargılıyım bu tarz kitaplara. Çünkü o kadar samimiyetsiz geliyor ki bana tek tek atacağın adımdan alacağın nefese kadar her şeyi yazıyorlar dini kitaplarda. Doğrusu budur! Diye diye sıralıyorlar sayfalarca keskin ve katı bir üslupla. İnsana tefekkür etme şansı bırakmadan, bir pencere açıp oradan ilerleme akletme şansı vermeden dogmatik olarak inanmanı istiyorlar. . . . Ama #metanoia önyargımı kıran bir kitap oldu. Dayatmıyor yazar fikrini size. Birçok doğru bilip inandığımız batılları yüzümüze vuruyor ve bunu yaparken de tek bir gerçeği kullanıyor Kuran! Tüm yanılgıları, sanmaları tek tek ayetlerle açıklıyor ve size belki de çoğumuzun hiç yeltenmediği bir perspektif gösteriyor. Genel tema Kuran ve Allah. Her fırsatta tek olanın gücün her şeye gücü yetenin Allah olduğunu ona ulaşmanın Kuran olduğunu dile getiriyor. Tevhid inancını anlatıyor birliği anlatıyor. Bunu yaparken de sizinle karşılıklı sohbet ediyormuş gibi bir dil kullanıyor.
MetanoiaErman Ökten · Cinius Yayınları · 20191 okunma