2025
Ulysses Yayınları

2025 21. kitabı
En ağır cezanın sürgün olduğu Moran’da idam en büyük yasaktı. Eğer bir canı alırsanız başka can görmeye hakkınız yoktu. Ancak yüzyıllar öncesinde konulan bu yasak çiğnendi ve Moran’da ilk kez birinin ölümüne karar verildi hemde daha doğmamış bir canın. Günümüz dünyasında yaşayan Nilüfer başına gelen tuhaflıklar neticesinde hayatının hiçte ummadığı gerçeklerini öğrenecek ve tahmin edemeyeceği tehlikelerle yüz yüze gelecek. Bu sırada ise Ormanın Koruyucusu verdiği yemini tutmak için her şeyi yapacaktı. Moran bizim dünyamızdan farklı olarak tamamen doğa merkezli kurulmuş ve yemyeşil olan bir yer. İlk kitapta günümüz dünyasında daha fazla vakit geçirsekte Moran kısımları güzeldi ve umuyorum ki ikinci kitapta daha çok göreceğiz. Yazarın yazım dili başlarda güzel gidiyordu hatta kendini bana baya hızlı okutturdu ancak aksiyonun girdiği bir kaç sahnede nedenini anlamadığım bir anlam karmaşası oldu. Bu durum devam kitabında düzelir diye umuyorum çünkü anlatımın geneline baktığımda çokta sorun yoktu. Kurulan dünya ve Moran ise güel bir kurguya sahipti. Sizi keyifle ve merakla okumaya teşvik ediyor. Hikaye içerisinde birçok gizem var ve bazılarını çözüyoruz ama bir gizemi hala çözemedik ve bence bunun hakkında ilk kitapta daha fazla bilgi sahibi olmalıydık. Kitabı alırken bir beklentim vardı ve okuduktan sonra bu beklentim ne tamamen hayal kırıklığına uğradı ne de doruklardaydı diyebilirim. Ancak Ormanın Koruyucusu’na ve kitabın kapağına bayıldım. Kapak tasarımı gerçekten çok başarılı. Devamında hikayenin nereye evrileceğini ve nasıl sonlanacağını merakla bekliyorum.
MoranNurgül Çakmak · Ulysses Yayınları · 20252 okunma

Nurgül ÇakmakYazar · 0 kitap
Nurgül Çakmak, 11 Ocak 2006’da Şanlıurfa’da doğdu. Edebiyata her daim ilgili bir öğrenci olan yazar, ortaokulda hep şiir yarışmalarına katılır, şiir ya da metin okumalarını heyecanla beklerdi. Liseye geçtiği zamanlarda da maalesef hiç kitap okumazdı. Sınıf arkadaşları ve okul müdürünün vesilesiyle kitap okumaya onuncu sınıfta başlamış, ilk okuduğu kitaplar ise Harry Potter serisi ve Sherlock Holmes’ün öyküleri olmuştur. Kendisini daha çok kitap okumaya teşvik eden bu kitaplar onda büyük bir okuma tutkusu oluşturdu. On birinci sınıfa geçtiğinde dersine giren Türk dili ve Edebiyatı öğretmeninin “Turuncu Bisikletli Kız” konulu hikaye yarışması vesilesiyle ilk kitabı olan Moran’ı yazmaya başladı. Edebiyat dersine dokuz, on ve on ikinci sınıfta giren diğer bir Türk dili ve Edebiyatı öğretmeninin ise edebiyatı kendisi ve arkadaşlarına şiirleri okuyarak, anlatarak ve edebiyatın derinliğini göstererek sevdirmişti. En çok etkilendiği öğretmeni de bu öğretmeni olmuş, yazarın daha da çok edebiyatı sevmesine vesile olmuştur. Aynı zamanda yazarlığından haberi olan Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık öğretmeni de kendisine destek olarak yazar için büyük bir motivasyon oldu. İlk öğrendiği andan itibaren kendisine destek olan diğer bir kişi ise annesiydi, yazarı daha çok yazmaya teşvik ederek yanında olup yazım dünyasına adım atmasında en büyük destekçisi annesi oldu. Nurgül Çakmak, Türk edebiyatı dünyasına özgün eserler, milletine de okuduklarında içlerinde güzel bir şeyler bulacak eserler bırakmaya kararlı olarak yazım hayatına devam etmektedir. Yazar, bu konuda kararlılıkla adımlar atmakta ve buna her an devam etmektedir. Kitap yazmak yazar için büyük bir tutku ve büyük bir değerdir.