Nurgül Çakmak, 11 Ocak 2006’da Şanlıurfa’da doğdu.
Edebiyata her daim ilgili bir öğrenci olan yazar, ortaokulda hep şiir yarışmalarına katılır, şiir ya da metin okumalarını heyecanla beklerdi.
Liseye geçtiği zamanlarda da maalesef hiç kitap okumazdı. Sınıf arkadaşları ve okul müdürünün vesilesiyle kitap okumaya onuncu sınıfta başlamış, ilk okuduğu kitaplar ise Harry Potter serisi ve Sherlock Holmes’ün öyküleri olmuştur. Kendisini daha çok kitap okumaya teşvik eden bu kitaplar onda büyük bir okuma tutkusu oluşturdu.
On birinci sınıfa geçtiğinde dersine giren Türk dili ve Edebiyatı öğretmeninin “Turuncu Bisikletli Kız” konulu hikaye yarışması vesilesiyle ilk kitabı olan Moran’ı yazmaya başladı. Edebiyat dersine dokuz, on ve on ikinci sınıfta giren diğer bir Türk dili ve Edebiyatı öğretmeninin ise edebiyatı kendisi ve arkadaşlarına şiirleri okuyarak, anlatarak ve edebiyatın derinliğini göstererek sevdirmişti. En çok etkilendiği öğretmeni de bu öğretmeni olmuş, yazarın daha da çok edebiyatı sevmesine vesile olmuştur. Aynı zamanda yazarlığından haberi olan Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık öğretmeni de kendisine destek olarak yazar için büyük bir motivasyon oldu. İlk öğrendiği andan itibaren kendisine destek olan diğer bir kişi ise annesiydi, yazarı daha çok yazmaya teşvik ederek yanında olup yazım dünyasına adım atmasında en büyük destekçisi annesi oldu.
Nurgül Çakmak, Türk edebiyatı dünyasına özgün eserler, milletine de okuduklarında içlerinde güzel bir şeyler bulacak eserler bırakmaya kararlı olarak yazım hayatına devam etmektedir. Yazar, bu konuda kararlılıkla adımlar atmakta ve buna her an devam etmektedir. Kitap yazmak yazar için büyük bir tutku ve büyük bir değerdir.