Kur'an Kavramları Sözlüğü

Çıra Yayınları
Orijinal Adı:
Müfredâtu Elfazi'l-Kur'an
Ciltli

Bence herkesin kütüphanesinde bulunması gereken bir kitap.Çünkü insan kavramlarla düşünür ve kavramlar hakkinda ne kadar derin bilgiye sahip olursa o kadar derin düşünme firsatı bulur Aynı zamanda tefsirle birlikte okunursa Kuran üzerinde daha çok tefekkür edebilmeyi sağlar. Kitabın beğenmediğim tek yanı kavramların alfabeye göre sıralanması.Kuran tertibine göre sıralansaydı tefsir okurken kitaptan daha kolay istifade edilebilirdi.
Müfredat Kur'an Kavramları SözlüğüRagıb El-İsfahani · Pınar Yayıncılık · 201627 okunma
Kur'an
·%4 (71/1648 syf.)··
Çok güzel ve açıklayıcı bir kaynak. Kur'ani kavramları öğrenmek isteyen veya Kur'an ile hemhal olmuş insanların tam baş ucu kitabı. Benim için vazgeçilmez bir sözlük oldu. En iyi Kur'an sözlüğü diyebilirim. Bende ki kitap YARIN yayınlarının baskısı. Kesinlikle evinizde bulundurun.
Sözlük

Ragıb El-İsfahaniYazar · 9 kitap
Râgıb İsfahânî (Kasım 954, İsfahan - 1108), 11. asrın Arapçata hâkim Kur'an tefsîri konusundaki İslâm âlimlerindendir. Doğum tarihi kesin olarak bilinmemektedir. Adnan el-Cevherî, doğum tarihini Hicrî 343 olarak vermektedir. Hicret'ten sonra H.S. 502 (1108/1109)'de ölmüştür. Aslen İsfahanlı olup Bağdat’ta yaşamıştır.