Sürdürülebilir Mutluluk İçin Sekiz Anahtar

Tahsin İlhan
Yeni Aile

2024 1. kitabı
Günlük hayatta sıkça karşılaştığımız iyi ve kötü durumlara bakış açınızı değiştirecek bir kitap. Özellikle affetme ile ilgili bölüm bana çok şey kattı. İçindeki karekodlu testler ile kitabı okumadan önce ve okuduktan sonra sizde nelerin değiştiğini görebilirsiniz. Çok emek verilmiş, özenle hazırlanmış bir kitap. Emeğinize kaleminize sağlık.
Pozitif Psikoloji
2024 2. kitabı
Mutluluk ve mutlu olmayla ilgili derdi olan herkesin okuması gereken bana çok şey öğreten öğretmenimin kitabı. Okuyun okutturun Başlarda “mutluluk” üzerine değindiği temel sorulardan sonra “nasıl mutlu oluruz?” sorusu üzerinde şekillenen bölümleri mevcut. Okudukça herkes kendinden bir şeyler bulabilir.
İnsan ve Hayat
·272 syf.·
2024 1. kitabı
Kitap büyük bir emekle ve titizlikle hazırlanmış. Kitapta bahsedilen her konu bilimsel araştırmalarla ve çalışmalarla desteklenerek açıklanmış lakin konunun içeriğiyle öyle güzel harmanlanmış ki okurken sıkılmıyorsunuz. Kitapta konuyla alakalı birçok anket mevcut. Anketler anlaşılabilir,kısa ve sonuçlarını rahatça anlayabileceğiniz şekilde düzenlenmiş. Önerilen filmler,videolar da özenle seçilmiş ve çok güzel. Kitabın çoğu bölümünde yazarla sohbet ediyormuşsunuz gibi hissediyorsunuz. Ama... ile başlayan cümleler kurduğumda diğer satırda yazar ........ diye de düşünebilirsiniz diyerek açıklamalar getirmiş. İnsan beyni acıdan kaçmak ve hazza ulaşmak için çabalıyor. Özellikle de son dönemlerde birçoğumuz mutluluk arayışındayız. Kitapta ise "Mutluluk bir hedef değil,yolculuktur" diyor. Yolda ilerlerken kitapta bahsedilen -öz şefkat,affetmek vb.- birçok şeyi kendinize kattığınızda yol daha güzel ve verimli olacaktır. Aynı yolcu olarak kalacağınızı da düşünmüyorum. Psikolojik bağışıklığınızın da güçleneceğini düşünüyorum. :) Mutluluğun anahtarını doğru yerde aramak istiyorum diyorsanız kitap tam size göre. Okuyun,okutturunuz efendim. Kitabın bana kattığı çok fazla şey var. En içten şükranlarımla...
Pozitif Psikoloji

Tahsin İlhanYazar · 0 kitap
1973 yılında Tokat’ta doğan Dr. İlhan, 1997 yılında Gazi Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışma programından mezun olduktan sonra Millî Eğitim Bakanlığına bağlı çeşitli kurumlarda görev almıştır. Dr. İlhan, Gazi Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışma programından 2005 yılında bilim uzmanlığı, 2009 yılında ise doktora derecesini almıştır. 2010 yılından itibaren Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışma Anabilim Dalında öğretim üyesi olarak çalışan Dr. İlhan, doktora sonrası çalışmalarını yürütmek üzere YÖK bursu ile bir yıl (2011-2012) Amerika Birleşik Devletleri’nde (University of North Carolina at Charlotte) bulunmuştur. Dr. İlhan’ın benlik, yaşam amaçları, mizah, bağlanma ve çok kültürlü psikolojik danışma yaklaşımı konularında çalışmaları devam etmektedir.