Epiktetos, Augustinus, Soren Kierkegaard

Mutluluk

Danzel Jane
Mutluluk, insanlık tarihi boyunca evrim geçirmiştir" dedi. "Antik zamanlarda mutluluk, temel ihtiyaçların karşılanması ve doğayla uyum içinde yaşamaktan gelirken, zamanla daha karmaşık hale gelmiştir. Ancak, temelinde hala aynı prensipler yatar: Ruhsal dinginlik ve içsel huzur!"
Sayfa 24 - Epiküros·Kitabı okudu
Alıntı
"Aşk, bireyin yaşam doyumunu ve genel mutluluğunu artırır. Aşık olmak ve sevilmek, bireyin kendini anlamasına ve başkalarıyla daha derin bağlantılar kurmasına yardımcı olur. Aşk, bireylerin yaşam tatminini artırır."
Sayfa 126 - Seligman·Kitabı okudu
Alıntı
Tatil planı hazırsa sıra okuma listenizde!
Bu yaz yanınızdan ayırmak istemeyeceğiniz kitapları sizin için bir araya getirdik. 💬 Siz olsanız bu listeden hangisiyle başlardınız?
İç huzur, bireyin yaşam doyumunu ve genel mutluluğunu artırır. İç huzur bulmak, bireyin kendini anlamasına ve yaşamda daha fazla denge ve huzur bulmasına yardımcı olur. İç huzur, bireylerin yaşam tatminini artırır."
Sayfa 88 - Seligman·Kitabı okudu
Alıntı
Umut, bireyin yaşam doyumunu ve genel mutluluğunu artırır. Umut, bireyin kendini anlamasına ve geleceğe dair olumlu beklentiler beslemesine yardımcı olur. Umut, bireylerin stresle başa çıkmasını ve zorluklarla mücadele etmesini kolaylaştırır
Sayfa 67 - Seligman·Kitabı okudu
Alıntı
Karma," dedi, "insanın yaptığı her eylemin bir sonucu olduğu inancıdır. Karma, ruhsal huzuru ve mutluluğu etkiler. İyi eylemler, ruhsal huzuru ve mutluluğu artırırken, kötü eylemler huzuru bozar. Karma, insanın içsel dinginliğini sağlar ve mutluluğu besler."
Sayfa 105 - Epiküros·Kitabı okudu
Alıntı
Kültürel farklılıklar, bireyin dünya görüşünü genişletir ve zenginleştirir," dedi. "Farklı kültürleri anlamak ve kabul etmek, ruhsal huzuru ve mutluluğu artırır. Kültürel çeşitlilik, bireyin içsel dinginliğini destekler."
Sayfa 40 - Epiküros·Kitabı okudu