Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Namaz Bilinci

Hasan Hafızoğlu

Namaz Bilinci Gönderileri

Namaz Bilinci kitaplarını, Namaz Bilinci sözleri ve alıntılarını, Namaz Bilinci yazarlarını, Namaz Bilinci yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
"Namazdaki kıraatin amacı onu anlamak, yaşamak ve yaşatmaktır. Ya da en azından, böyle bir gayretin içinde olmaktır."
"Namazlarımızı, alışkanlık ve adet haline dönüşen bir ibadet olmaktan kurtarmanın tek çaresi, namazda okuduklarımızın manasını anlamaktan geçer."
Reklam
"Namazdaki kıbleleri Kabe olmasına rağmen, hayattaki kıbleleri şehvet, para, makam, diploma olanlar, ikiyüzlü sahtekardan başka bir şey değildir. İşte, namazdaki kıbleye yönelmek, hayattaki kıblemizi de belirlemek demektir. Bu da hayatımızı, topyekün Allah'ın hayatımız için çizdiği prensiplere göre ayarlamakla gerçekleşir."
"Namazda okuduğumuz emir ve nehiyler toplumun sosyal hayatına etki ediyorsa, işte o toplum namazlı toplum demektir. Namazda faiz ayetleri okuyan bir toplumun temeli, faiz kurumları üzerine bina edilmişse bu topluma nasıl ehli namaz diyebiliriz?"
"Kısaca namaz, müminin günlük faaliyetleri hakkında düzenli olarak Rabbine hesap vermesini sağlayan bir otokontrol mekanizmasıdır."
"Acaba bizim namazımız niye zamanımızın müşriklerini ve din düşmanlarını tehdit etmiyor? Onlar da biliyorlar, Müslümanların namazla hayatlarını ayırmalarının kendilerine ne derece faydalı olduğunu. Ne zaman ki namazda okunanların manasını hayata aktarırız, o zaman onlar güç ve kuvvet olarak karşımıza çıkacak."
Reklam
"Namazda 'bizi doğru yola ilet, kendilerine nimet verdiklerinin yoluna' diye dua eden birisinin, hayatını şeytanların, tağutların, paranın, malın ve şehvetin yoluna adaması hangi mantıkla izah edilebilir?"
"Hz Şuayb'in namazından (Hud 87) şunu anlıyoruz: Namaz mümini pasifize eden, toplumsal olaylardan uzaklaştıran bir ibadet değil, aksine onu toplumun inkarlarıyla, sapmalarıyla, kötülüklerden alıkoymak için mücadeleye sevk eden bir güçtür."
"Eğer namaz kılan müminde birazcık şahsiyet varsa, namazda okuduklarıyla hayatı ters orantılı olmayacaktır. Örneğin günde en az 40 defa 'yalnız sana kulluk ederiz' derken, hayatında bir an bile başkasına kulluk etmeyecek, başkası adına iş yapmayacaktır."
"Namazın bir kulun hayatındaki en önemli etkisi, onu çirkin, fena şeylerden alıkoymasıdır (bkz Ankebut 45). Namazın insan hayatından uzaklaştırdığı şeyler küfür, şirk, nifaktan tutun da Allah için söylenmeyen sözden, atılmayan adımın, alınmayan nefesin ve Allah için yapılmayan her türlü hareketin hepsini içine alır."
67 öğeden 11 ile 20 arasındakiler gösteriliyor.