Namaz: Bir Tevhid Eylemi

Abdullah Yıldız

Namaz: Bir Tevhid Eylemi Gönderileri

Namaz: Bir Tevhid Eylemi kitaplarını, Namaz: Bir Tevhid Eylemi sözleri ve alıntılarını, Namaz: Bir Tevhid Eylemi yazarlarını, Namaz: Bir Tevhid Eylemi yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Halifelik Neden Önemlidir?
Bu imamlık fikri, müslümanlara bütün işlerinde bir idarecinin bulunması gerekliliğini ilham eder. Bu kişiler, tavsiye ve nasihatlerde bulunarak Allah'a itaat hususunda diğerlerine örnek olurlar. Müslümanlar, siyasi, sosyal ve cihadla ilgili işlerinde, yöneticiliği ihmal ettikleri takdirde, bütün işlerinde aksamalar başgösterir; çünkü, zulmü önlemek, adaleti yaymak, dini vecibeleri yerine getirmek, Allah yolunda cihad gibi bütün faaliyetler durur. Dinde sadece, fertle ilgili farzlar kalır. Bu durum aynen, münferit şahısların cemaatsiz ve imamsız kıldıkları namaza benzer.
Sayfa 183Kitabı okudu
Cuma namazlarının tekrar eski canlılığına kavuşması, cuma günlerinin müslümanlar için gerçekten bayram haline gelmesi, İslâmî mücadeleye ivme kazandıracaktır. Cuma hutbelerinin; müslümanları harekete geçiren, yön veren, uyaran ve gündem belirleyen konuşmalar haline gelmesi, onlara bir miting ve gösteri havası yaşatması, İslâmî şuurlanışın tırmanmasına büyük katkılar sağlayacaktır.
Sayfa 174Kitabı okudu
Reklam
Cemaatle Namaz
Cemaat halinde namaz kılıp saf bağlayarak omuz omuza hareket etmeye alışan, birbirlerine kenetlenen ve bir duvarın tuğlaları haline gelen müslümanlar, işte ancak o müslümanlar Allah yolunda birlikte savaşabilirler.
Sayfa 171Kitabı okudu
Günümüzde de; İslam'ı hayata hakim kılma mücadelesi veren davetçiler ordusunun, gece namazlarıyla olgunlaşmaları, sabır ve sebat eğitiminden geçmeleri, kendilerini ilerde bekleyen daha çetin günlere hazırlamaları gerekmektedir.
Sayfa 167Kitabı okudu
Davette Başarılı Olmak
Gece ibadet için kalkmak, uzunca bir vakit kıyam etmek insanın mizacına terstir; yani bu saatte insan, istirahati arzu eder. Bu yüzden bu eylem, nefsi kontrol altına almak için çok etkili bir çabadır. Bir kimse, eğer bu şekilde nefsi ve bedeni üzerinde hakimiyet sağlar ve onları Allah yolunda kullanmaya muktedir olursa, o kimse, hak dini tebliğ etme ve onu dünyaya hakim kılma konusunda daha başarılı olacaktır.
Sayfa 166Kitabı okudu
Namaz dinin direğidir. Onu terkedenin şüphesiz dini yıkılmış olur.
Bir çadırın ayakta kalabilmesi için temel direğin, bir binanın yükselebilmesi için temel sütunların önemi ne ise, İslâm dini için de namaz odur. İslâm binasının temeli namazla atılacak, direk ve sütunları da namazla dikilecektir. Bu yüzdendir ki, Kur 'an ve sünnet, tevhidden sonra ilk olarak namazı emretmiştir.
Sayfa 144Kitabı okudu
Reklam
Namazı ikame etmek; onu tadil-i erkan ile rükunlarının hakkını vererek, huşu ve hudu içinde, dosdoğru bir şekilde kılmak ve hatta kıldırmak demek olur. Namaz için emr-i bi'l-ma'rufta bulunmak, ona engel olacak maniaları ortadan kaldırmak, başkalarına namazı hatırlatmak, emretmek ve öğrenmek de namazı ikame kapsamına girer.
Sayfa 144Kitabı okudu
Neden namazda her rekatte bir değil de iki kez secdeye kapanırız?
Bu konuda bazı yorumlar yapılmıştır. Birinci secde topraktan yaratıldığımıza, ikinci secde ise yine toprağa döneceğimize işarettir. Başka bir yorum da şöyledir; Şeytan bir secde ile emrolundu ve o bunu yapmadı. Biz ise, şeytanın bu davranışına karşı, iki kez secde ederek şeytana tepkimizi belirtirken Rabb'imize daha çok yaklaşmış oluruz.
Sayfa 130Kitabı okudu
Kime ibadet ediyorsun?
Ibadet; Cenab-ı Hakkın razı olduğu ve sevdiği gizli-açık bütün full ve sözleri içine alan oldukça geniş kapsamlı bir kavramdır... Böylece ibadet; bazı müslümanların zannettiği gibi, sadece namaz kılmak, oruç tutmak, zekatını vermek, hac ve umre yapmak, dua ve zikir etmekten ibaret olmamaktadır. Bunlara ilaveten; bütünüyle insan hayatını kucaklayan, yeme-içme adabından devlet idaresine, hükümet siyasetinden maliye ve ceza hukukuna kadar tüm terbiye ve ahlak kuralları ile kanun, nizam ve gelenekleri de içine alan bir genişliğe sahip bulunmaktadır.
Sayfa 17 - Pınar YayınlarıKitabı okudu
Kulluk nedir?
Kulluk, gerçekte kalbin herhangi bir şeye aşırı bağlılığıdır. Bir insanın kalbi neye cok meyletmişse, en cok neyi sevmişse, insan o şeylerin kulu olur. Kalbin, sevdiği şeye alaka duyması sevginin ilk basamağıdır. Sonra, bu ilginin artması, onu sayıklamaya başlamak, sevgisiyle çılgına dönmek, aşk ve nihayet ibadet... Işte sevginin son mertebesi budur. Allah'a ibadet ise, O'na karşı nihayetsiz bir tezellül ve muhabbetin sonucudur.
Sayfa 16 - Pınar YayınlarıKitabı okudu
589 öğeden 391 ile 400 arasındakiler gösteriliyor.