Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Neden Beyin Temelli Öğrenme?

Bilal Duman

Neden Beyin Temelli Öğrenme? Gönderileri

Neden Beyin Temelli Öğrenme? kitaplarını, Neden Beyin Temelli Öğrenme? sözleri ve alıntılarını, Neden Beyin Temelli Öğrenme? yazarlarını, Neden Beyin Temelli Öğrenme? yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Benlik algılayışi, bu dünyada kendimizi nasıl gördüğümüzu tanımlar.
Sayfa 146Kitabı okudu
Su sağlıklı beyin aktivitesi için önemlidir, nöron sinyallerini beyne iletir. Su rahatlatır, stres hormonlarının seviyesini düşürür, dikkati öğrenmeyi, odaklanmayı arttırır.
Sayfa 145Kitabı okudu
Reklam
Beynin yakıt kaynağı glikojen ve oksijendir. Kanda düşük miktarda glikojen ve oksijen insanda uyku ve uyuşukluk oluşturur. Kandaki oksijenin artması beyne daha fazla enerji verir, beyin hücreleri arasındaki iletişimi ve bağlantıyı güçlendirir.
Sayfa 144Kitabı okudu
kandaki oksijen
Hareketsiz bir beden duruşu beyne kan akış hızını etkilemekte ve beyni yakitsiz birakabilmektedir. Hareketsizlik kan akış hızını azalttığı için dikkat zayıflar. (Ek bilgim : Dışardan alinan hava akciğere, akciğerden kana karışır. Oksijen tarafından beslenen kan dokulara ve organlara doğru hızla akar ve her bir hücreyi oksijenle besler. Vücudundaki kan tüm hücreler oksijen verir. Oksijen eksikliğinde, organların ve de dokuların işlevlerini tam olarak yerine getirmeleri için gerekli oksijen miktarını alamamalarıdır.)
Sayfa 141Kitabı okudu
Corpus collosum : beynin iki tarafı ile algılanan girdilerin tek bir karara bağlanmasına bilgilerin yarım küreler arasında transferine yardımcı olur. İki beyin arasındaki bağdır, birbirlerinden haberdar olmasını sağlar. İki beyin corpus collosum ile birbirlerinin duyduklarindan gördüklerinden haberdar olur.
Sayfa 113Kitabı okudu
Çocuklarıyla konuşan annelerin çocukları çok daha büyük kelime dağarcığına sahiptirler.
Sayfa 103Kitabı okudu
Reklam
Ne kadar çok çevre zenginliği ( uyarıcı) o kadar çok nöronlar arası bağlantı böylece öğrenme gerçekleşir. Öğrenme ve beyin gelişimi için önemli olan nöron bağlantılaridir. Beynin işi arttıkça, iş yapma kapasitesi de artar. Bu zengin öğrenme ortamına bağlıdır. Bir nöron diger nöronla temas kurmazsa ölür.
Kaliteli bir soru düşünmeyi, bilgiyi anlamlandırmayi ve yanlış cevap analizlerini yapabilmemizi sağlar.
Beynin daha çok uyarılması sonucu yeni sinaptik bağlanti kurulur.
Sinapslar iki nöronu birleştirerek, bilgiyi diğer nörona geçirir. Sinapslar bilginin iletiminden sorumludur. Nöronun başlıca işlevi bilgi alışverişidir.
Reklam
Nöronlar komşu nöronlardan uyarıcılari alarak, başka hücreye iletmektedir. Böylece nöronlar birbiriyle haberleşerek beyin ve vücudun işlevlerini yerine getirmesini sağlar.
Beynin çalışması arttiralarak, bağlantı sayısı, böylece beyin kapasitesi arttırılır.
Öğrenmeyi gerçekleştiren hücreler nöron ve glial hücrelerdir.
Kandaki oksijenin %20' sini beyin kullanır. Glikoz ve oksijen beyin hücrelerinin yakıt kaynağıdır.
Yetişkin bir insan beyninde 100 milyar nöron, 1 katrilyon sinaptik bağlanti vardır. Bu nöronlar arası snaptik bağlantı sayısı insan beyninin kapasitesinin mukkemmeligini, gizemini aynı zamanda duruma göre düşünce biçimini ve şekil almasını gösterir.
52 öğeden 16 ile 30 arasındakiler gösteriliyor.