Omega Vatan

Altıkırkbeş Basın Yayın
Sıralamalar

2024 42. kitabı
Okunma: 18 Kasım 2024 00:28
Akıcı, maneviyatı güçlü, güzel bı kitaptı. İçinde pek çok dizi ve filmden izler vardı ama can bey yönetmenliğini konuşturmaya hepsini kendine has bir üslupla harmanlamis ve farklı bir son yazmış. "Bir telaştıbitti."
Omega VatanCan Evrenol · Altıkırkbeş Basın Yayın · 20216 okunma

Can EvrenolYazar · 1 kitap
Üsküdar Amerikan Lisesi'nde okuduğu yıllarda, özellikle edebiyat öğretmeni William Chisholm'ın derslerinde işlediği eserlerin Evrenol'un betimleme ve hikaye anlatımına büyük katkısı oldu. Lord of the Flies, Catcher In the Rye, A Separate Peace, 1984, Martian Chronicles, All My Sons gibi eserlerin metin okumaları ve kompozisyon sınavları sayesinde, dönemin kredili eğitim sisteminde bazen 7 bazen 8 dersi kırık olmasına rağmen yüksek edebiyat notlarıyla sınıfı geçiyordu. Türkçe Edebiyat derslerinde ise en sevdiği yazarlar arasında Peyami Safa, Yakup Kadri, Tarık Dursun K., Sait Faik Abasıyanık, Sulhi Dölek vardı. Eğitim hayatının devamında, hasbelkader başvurduğu Canterbury'deki Kent Üniversitesi'nde "Sanat Tarihi" ve "Film Studies" bölümlerinden çift diploma ile mezun oldu. Ardından Los Angelas'ta 8 haftalık NYFA film yapımı atölyesine katıldı ve burada ilk kısa filmini, Sulhi Dölek'in kısa hikayesinden uyarladığı, "Vidalar"ı çekti.