500 Görsel Eşliğinde Yaşamları ve Eserleri

Michael Robinson
Şubat 2020
Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları
Orijinal Adı:
The Pre-Raphaelites: Their Lives and Works in 500 Images: A Study of the Artists, Their Lives and Context, with 500 Images, and a Gallery Showing 300 of Their Most Iconic Paintings
Ciltli

Kuralları yıkıp, edebiyata sığınmak..
2024 136. kitabı
Okunma: 18 Eylül 2024 01:01
Viktorya döneminin baskıcı zihniyeti ve akademinin katı kurallarına kafa tutan John Everett Millais, Dante Gabriel Rossetti ve William Holman Hunt ‘ın 1848 yılında kurmuş olduğu Pre-Raphaelite Kardeşliği (Ön Raffaellocular) ilhamını doğadan ve edebiyattan alıyor. Ön Raffaellocular’ın işledikleri konular; mitolojik öyküler, roman kahramanları ve ağırlıklı olarak Shakespeare karakterlerinden oluşuyor. Bu nedenle tablolar çok daha masalsı.. Viktorya döneminin gelenekçi tutumuna karşı kadın figürler daha ön planda ve bu akımın ressamları kadın modellerini “ilham perileri” olarak görüyorlar. Ön Raffaellocular’ın kompozisyonlarında doğadan birçok parça görüyorsunuz. Resimlerinde renklerle kullandıkları sembolik anlatım; özellikle çiçek sembollerinin anlamlarını okumak çok keyifli. (Dönemi için ince düşünülmüş) Ön Raffaellocu ressamların çoğu aynı zamanda şair. Özellikle Dante Gabriel Rossetti’nin tablolarını şiirleriyle imzalaması çok özel. (en çok bu detayı sevdim) (Kitabın baskı kalitesi de muhteşem..)
Ön RaffaellocularMichael Robinson · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 202030 okunma
Puan vermedi
Bu seri 70 liraya evinize alabileceğiniz en güzel seylerden biri .Kapak kalitesi olsun icindeki resimler ve verilen emek olsun her şey , kusursuz. Mutlaka ama mutlaka tavsiye ediyorum. Ben bu ekibin hastası olduğum için bunu seçtim , siz diğer seri kitaplarından hangi ressam size yakın geliyor ise onu alın . Tavsiyem tüm serinin tamamlanması .