Osmanlı’da Aşk

Aslı Çiftçi
23 Ekim 2024
Fol Kitap

Tarihi mi Edebiyatı mı İdi Aşkın ?
2024 64. kitabı
Bu kitabı burada 2 kişi okumuş görünüyor Bir @çilemlend bir de ben Maalesef kitap , benim de beklentimin altında kaldı Osmanlıda Aşk 'ı daha başka türlü anlatan bir kitap hayâl etmiştim kitabı alırken Osmanlı halkının Aşk hikayeleri üzerine enstantaneler okuyacağımı farklı isimler duyacağımı falan düşünmüştüm Ama öyle olmadı Ünlü bilindik Aşk Hikayeleri üzerinden gidilip daha ziyade edebi analizler yapılmış gibi duruyor ve Çilemin de eleştirdiği gibi çok fazla tekrara düşülmüş Aynı cümle farklı kelimelerle bir sayfa içinde döne döne tekrarlanmış adeta Tasavvufla birleştirilen kısımları yine de severek okuduğumu belirtmeliyim Aşkın Gizliliği ve esasen karşıdakini değilde kişinin kendisini ilgilendiren bir mefhum olduğu anlatısına da tamamen katıldım Ama bazı bölümleri hakikâten sıkıcıydı hızlıca geçtim Yani öyle aman aman beğendim diyemem Belki de ben Aşkın da tarihine odaklandım ve buna karşın kitabın yazarı Aşkın edebiyatına odaklanmıştı O noktada ayrı düştük biz Çilem de bir Tarihçi olduğu için böyle düşünmüş olmalı galiba Yani ki ben de aynı şekilde düşünüyorum Kitabın başlığı insanı yanıltıyor içeriği ile çok uyumlu değil okunduğunda Zira Osmanlı 'da Aşktan çok Osmanlı Edebiyatında Aşk olsa daha doğru olurmuş gibi Yani ki edebiyatçı olanlara önerebilirim lâkin Tarihçiler umduklarını çok da bulamadılar Tavsiye değildir bazenleri ️
Osmanlı’da AşkAslı Çiftçi · Fol Kitap · 20244 okunma
2024 21. kitabı
Okunma: 13 Aralık 2024 22:58
Selaaammm Öncelikle başlık açısından kitabı bir merakla aldım. İçerisinde türlü entrikalar ve aşk çıkmazları bekliyordum. Umduğumu bulmadım. Ancak bundan ziyade üslup olarak beğenmedim. Kitapta çok fazla tekrara düşülmüş. Aynı cümleleri tekrar tekrar okumak çok bunaltıcı geldi. Bunun dışında anlatmaya çalıştığı konu güzel fakat araya giren farklı meseleler ve tekrarlar nedeniyle konu bütünlüğünün kurulamadığı kanaatindeyim. Bunlar naçizane kendi fikirlerimdir. Tavsiye etmem ancak merak eden bakabilir.
Osmanlı’da AşkAslı Çiftçi · Fol Kitap · 20244 okunma