Ekim 2019
Fecr Yayınları

2021 19. kitabı
Okunma: 01 Mart 2021 16:29
Özgürlük doğuştan biz akıllı ve iradeli insanlara verilen çok önemli bir lütuf. Ancak özgürlük her istenen şeyi sınırsızca yapmak mıdır? Yazar bu konuyu İslam'a göre çok güzel anlatmış. Çok beğendim. Okumanızı öneririm.
Özgür Ol!Müfit Selim Saruhan · Fecr Yayınları · 201937 okunma

Müfit Selim SaruhanYazar · 5 kitap
Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesini bitirdi (1992). İslam Felsefesi alanında, İslam Düşüncesinde Metafor konulu teziyle Yüksek Lisansını (1994), İslam Ahlak Felsefesinde Bilgi ve Hürriyet başlıklı çalışmasıyla da doktorasını Ankara Üniversitesinde tamamladı (2000). Aynı üniversitenin İlahiyat Fakültesinde doçent (2008) ve profesör (2013) oldu. 1995 yılından bu yana Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Felsefesi Anabilim Dalında öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır. Kırgızistan, Romanya, İtalya ve Kazakistan’da misafir öğretim üyesi olarak bulundu. Alanı ile ilgili yayımlanmış kitapları, ulusal ve uluslararası düzeyde kitap bölümleri, editörlük çalışmalarının yanı sıra makale ve bildirileri bulunmaktadır. 2018 -2024 yılları arasında Atatürk Kültür Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Atatürk Kültür Merkezi Bilim Kurulu Asli Üyeliği yapmıştır.