2021
Hayykitap

2021 108. kitabı
Okunma: 12 Haziran 2021 12:14
Seher Tanıdık // Pandemi "İnsanlar iyice korkmalı, içlerine çekilmeli, birbirine düşmeli, susmalı, beklemeli, yalvarmalı, biri bir aşı bulsun diye dua etmeliydi. İlk günden beri virüsle aynı soğutucuda bekleyen aşıyı... Ve aşk da vardı. İnsanlığı kurtarmak için bekliyordu." Uzun yıllar sonra hortlatılarak biyolojik silah haline gelen Variola Virüsü... Yani Çiçek Hastalığı... Henüz bir çözümü yok ve ölümcül. Doktor Nermin, ailesini son anda haberdar ederek Ankara'dan uzaklaştırır. Ancak herkes o kadar şanslı değildir. Virüs çok hızlı yayılmaktadır. Alınan tüm önlemlere rağmen vaka ve ölüm sayıları hızla artmaktadır. İnsanlığı kurtarmak için son çare olarak hasta olmayan 18-35 yaş arası kadınların ve ailelerinin alındığı merkezler kurulur ve Nermin burada görevlendirilir. Bu arada ailesi de yazlık evde hayatta kalmaya çalışmaktadır. Doktor Ali hastalığın en başından beri görevdedir ve artık doktorluğundan utanmaktadır. Çünkü kimsenin elinden bir şey gelmemektedir. Ali Çiçek Hastalığı konusunda Türklerin önceden kullandığı eski usul bir yöntemi denemek ister. Eğer başarırsa tüm insanlığı kurtaracaktır. Peki bu yöntem işe yarayacak ve Doktor Ali başarabilecek midir? Yaklaşık bir buçuk senedir yaşadıklarımızı okudum sanki kitapta. Şükür ki gerçek dünyada yaşananlar kitaptaki kadar kötü değildi ama olabilirdi. Yazar doktor olmasının verdiği yaşanmışlık ve tecrübeyle kesinlikle çok iyi bir kurgu oluşturmuş ve başarılı bir iş çıkarmış ortaya. Ayrıca kitapta yer alan karekodları okuttuğunuzda yazarın sesinden dinlediğiniz şarkılar ve pandemi görüntüleri kitabı çok daha etkileyici bir hale getiriyor.
2021 50. kitabı
Okunma: 05 Aralık 2021 23:05
Çiçek hastalığının tekrar görülmesiyle başlayan pandemiyle mücadeyi anlatıyor doktor olan yazarımız. Şekil değiştirmiş olan virus artık 8-10 günde kesin öldürüyor ve solunum yoluyla çok hızlı bulaşıyor. Aşı için zaman yok ama yine de çareler tükenmez.. Covid 19 pandemisinden 2 yıl kadar önce yazılmış ancak yeni yayınlanmış. Akıcı bir dili var, sürükleyici bir roman. Doktorların insanlığın devamını sağlamak için çaresiz ama umutla çırpınışlarını, sarfettikleri insanüstü gücü görüyoruz sayfalarda. Şu anki Covid 19 pandemisinde yaşadıklarımızın neredeyse aynısı anlatılıyor daha kötü bir versiyonu yalnız. Sürpriz de var kitapta ayrıca : kitap içinde birkaç yerde rastgeleceğiniz barkodları okuttuğunuzda yazarın sesinden şarkılar ve pandemiyle ilgili klipler çıkıyor karşınıza. Okumanızı ve izlemenizi tavsiye ederim.
2021 25. kitabı
Okunma: 08 Mayıs 2021 23:47
Başka zamanda olsa anlamını hepimizin bilemeyeceği bir kelime, şimdi hem hayatımızı hem de hayal gücümüzü kaplıyor. Pandemi. Bu süreci yaşamıyor olsaydık distopik bir kitap okuduğumu bile düşünebilirdim lakin pandeminin nedeni değişse de etkisinin aynı olduğunu deneyimlediğimiz bir dönemdeyiz. Bu sefer dünya çiçek hastalığı pandemisiyle savaşıyor. Özellikle savaşıyor dedim çünkü biyolojik bir savaş olma ihtimali üzerinde de duruluyor. “Şimdi biraz zaman geçmeliydi. İnsanlar iyice korkmalı, içlerine çekilmeli, birbirine düşmeli, susmalı, beklemeli, yalvarmalı, biri bir aşı bulsun diye dualar etmeliydi... ilk günden beri virüsle aynı soğutucuda bekleyen aşıyı.” Olay 3 Nisan 2024 ile 10 Ekim 2024 arasında başlıyor ve aşının bulunmasıyla bitiyor. Özellikle tarihi vurguladım çünkü dünya covit-19 gibi bir pandemiyi geçirmiş oluyor ve umarım artık en kısa sürede biter. Dünyamızın başına her gelen olay derslerle dolu. Ama bu noktada bir Şaman öğretisi içimden bana sesleniyor. “Bir şey neden hep senin başına geliyor diye merak ediyorsan eğer, ders sen öğrenene kadardır.” Umarım dünya ve dünyayı oluşturan tüm canlılar gereken dersleri çıkarıyordur. Yazar doktor olmasının yanı sıra hayatına renkler katmayı seven bir sanatçı olması hasebiyle müzik bilgisini de kitabın içine çok güzel yerleştirmiş. Söyleyerek sürprizi bozmadığımı umarım ama karşınıza çıkan bir barkodu okuttuğunuzda kitabınıza yeni bir boyut daha katmış oluyorsunuz. Yazarın sesinden bir şarkıya eşlik edebiliyorsunuz. Kitapta bu altı aylık dönem sıralı olarak ilerlemiyor. Tarih ve kişiler kitabın can alıcı noktasını oluşturuyor. Bunları takip ederken olaydan kopamıyorsunuz. Akıcı bir dili var. En güzeli de sırtını bir bilim dalına yaslayan edebi eserlerde karşımıza çıkan bilgi yanlışları yok. Bu yanlışları fark
PANDEMİ - SEHER TANIDIK
2022 20. kitabı
Okunma: 25 Şubat 2022 19:56
~ Selam Dostlar! Bugün @sehertanidik kaleminden #pandemi adlı eserle karşınızdayım. Bilim Kurgu Romanı. Kitap 2024 yılında yaşanan çiçek salgını nedeniyle herkesin evlere kapanmasını anlatıyor. Günümüzü, 2020,2021'i anımsatıyor. Hatta okurken salgını çiçek virüsü değil, covid-19 diye düşündüğüm yerler bile oldu. Fakat burada dikkatimi bir şey çekiyor; kitap 2018 yılında yazılmış ve kitapta anlatılanlara çok benzeyen covid-19 ülkemizde 2020'nin mart ayında ortaya çıkıyor. Dikkatimi çeken bir diğer bölüm ise kapaktaki şu paragraf: İnsanlar iyice korkmalı, içlerine çekilmeli, birbirine düşmeli, susmalı, beklemeli, yalvarmalı, biri bir aşı bulsun diye dualar etmeliydi. İlk günden beri virüsle aynı soğutucuda bekleyen aşıyı... Ve aşk da vardı. İnsanlığı kurtarmak için bekliyordu! Nasıl, çok ilgi çekici değil mi Eğer ilginizi çektiyse, buyrun kitabı okuyun. TAVSİYE EDERİM, Okuyacaklara şimdiden keyifli okumalar dilerim. ~ 9/10 ~ #pandemi #sehertanıdık #hayykitap #işbirliği #kitapyorumu #kitaptavsiyesi

Seher TanıdıkYazar · 1 kitap
1977 yılında Bursa’da doğdu. Tıp fakültesi eğitiminin ardından biyokimya alanında uzmanlığını aldı. Halen Konya’da bir devlet hastanesinde Biyokimya Uzmanı olarak çalışmaktadır. Öğrencilik yıllarında önce kitapçıya sonra pazara giden annesi sayesinde iyi bir okuyucu olan yazar, tıp eğitimiyle geçen yorucu yıllarda okuduğu kitap türlerini değiştirmek zorunda kaldı. Edebiyata dönüşü oğluna anlattığı masallarla başladı. Anne, eş, doktor sıfatlarından sonra hayatına başka renkler almaya karar verdi. 2019 yılında çıkan “Hekimler Söylüyor” albümünde solist ve okuyacağınız satırlarda da yer alan bir şarkının bestekârıdır. Hastanelerde geçen yirmi yılda insanoğlunun küçücük virüslerle yüzyıllardır savaştığını ve her ölümde tekrar tekrar yenildiğini gördü. İnsanlığın sonunu getirebilecek Çiçek Virüsü pandemisini hayal edip 2018 yılında elinizdeki bu kitabı yazdı. Sonra da bir kâbusun gerçek olması gibi en kötüsünü bilip iyisini umarak yaşadı 2020 yılını.