Nuriye Çeleğen

Comments and Reviews

See All
9/10 puan verdi
Read in 15 days
Allah Resulü'nün kadınlara karşı tutumu hayatının her döneminde nezaket, sevgi, anlayış ve saygı çerçevesinde olmuştur. İşte bu kitapta her biri birbirinden kıymetli olaylarla daha yakından incelenebilir. Peygamber efendimizin en başta eşlerine olmak üzere tüm kadınlara karşı bakış açısının ve yaklaşım tarzının herkes tarafından benimsenmesiyle birlikte maalesef günümüz toplumunun acı bir yarası olan "kadına şiddet" olaylarının önüne geçebileceği kanaatindeyim. Efendimizin çok sevdiği eşi Hz. Hatice'ye karşı gösterdiği sadakatle ilgili bölümler benim için en etkileyici bölümler arasında. Bununla birlikte Hz. Aişe annemize karşı beslediği sevgi ve özellikle sabrı beni etkileyen diğer bir bölümdür. Hz. Aişe'ye olan sevgisini kördüğüm olarak ifade eden Allah Resulü'ne Hz. Aişe'nin "Bizim kördüğüm ne oldu" diye ara sıra hatırlatmada bulunması iki eş arasındaki aşkın en güzel temsili oldu benim için. Ve daha nice duygular içindeyim...
Peygamberimiz Kadınlara Nasıl Davranırdı?
Peygamberimiz Kadınlara Nasıl Davranırdı?Nuriye Çeleğen · Nesil Yayınları · 2006306 okunma
10/10 puan verdi
Liked
Read in 8 days
"Kadına, anca asalet ve şeref sahibi kimseler değer verir. Onları hor gören ve onlara ihanet edense kötü ve aşağılık kimselerdir." Hz.Muhammed (sav) Merhabalarrr Size okuyup çok beğendiğim bir kitaptan bahsetmek istiyorum. Bence kitap günümüz kadın-erkek ilişkilerine çok yararlı olabilecek bir eser. Ülkedeki tüm erkeklere
10/10 puan verdi
Liked
Read in 12 hours
Kadın Huzuru Onunla Buldu. Hirada doğdu ilk güneş. İlk müjdeyi verdi Cebrail. Zaman yeniden başladı. Kainat yeniden yaratıldı. O, ilk sırrı bir kadınla paylaştı. Kainata sığmayan heyecan, bir kadın kalbine sığdı. İlk destek bir kadından geldi. İlk şahadeti bir kadın getirdi. İlk sunumun muhatabı bir kadın oldu. Allah Resulü buyurdu ki: Ben bir aynayım. O aynada herkes kendini görür. Aynaydı O. Peki o aynadaki kadın nasıldı. Ya da biz o aynadaki kadını nasıl görüyorduk. Aslında o aynada gördüğümüz kadın kendi dünyamızdaki kadındı. Kendi dünyamızdaki olumsuz kadın bakışını o aynaya veriyorduk. Bu çalışma ise, tüm gerçekliğiyle o aynadaki kadını göstermeyi hedefliyor.
Peygamberimiz Kadınlara Nasıl Davranırdı?
100 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.