Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

İbadetler ve Muamelat

Pratik İslam Fıkhı

Heyet

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Abdest Hükmü
Abdestin Hükmü: Namaz kılmak ve namaz hükmünde olan Amelleri yapmak -tavaf ve mushafa el sürmek gibi- isteyen, ancak abdestsiz olan kişi için abdest almak, vacipdir/farzdır.
Sayfa 39
Abdest
Abdest -sözlükte- "güzellik" ve "temizlik" anlamına gelen "الوضاءہ" kelimesinden türemiştir. Şer'i bir terim olarak da suyu yüz, eller, baş ve ayaklardan ibaret olan dört organ üzerinde, şeriata göre özel bir nitelikte ve yüce Allah'a ibadet etme maksadıyla kullanmak demektir.
Sayfa 39
Reklam
Cemaatle namaz kılmak, beş vakit namaz için vaciptir.
Sayfa 114
1 - Şevvalden altı gün oruç tutmak 2 - Hacda bulunmayanlar için, Arefe günü oruç tutmak. 3 - Aşura günü oruç tutmak. 4 - Hep pazartesi ve perşembe günleri oruç tutmak. 5 - Her (kamerî) aydan üç gün oruç tutmak. 6 - Bir gün oruç tutup bir gün tutmamak. 7 - "Allah'ın ayı" (diye bilinen) muharrem ayında oruç tutmak. 8 - Zülhicce ayından dokuz gün oruç tutmak.
Sayfa 222
Misvak Hükmü
Misvak kullanmak bütün zamanlarda sünnettir. "Misvak kullanmak ağzı temizleyici, Rabbin rızasını kazandırıcıdır."¹
Sayfa 35 - Buhari, 2/40
Namazın tanımı
Namaz -sözlükte- "dua" demektir. Şer'i bir terim olarak: tekbir ile başlayıp selam vermekle bitirilen özel bazı söz ve fiilleri bulunan bir ibadettir.
Sayfa 76
Reklam
ORUCU BOZAN HALLER
1 - Kasten yemek yahut içmek. 2 - Cima. 3 - Kasten kendini kusturmak. 4 - Hacamat 5 - Ay hali ve loğusalık hali kanının çıkması. 6 - Oruçlu olduğu halde oruç açma vaktinden önce orucunu açmaya niyet eden kimse. 7 - İrtidad etmek. (Allaha şirk koşmak.)
Sayfa 215
100 öğeden 11 ile 20 arasındakiler gösteriliyor.